Hlavné jedláRecepty

Recept na hovädzie rebierka v BBQ omáčke

Mimoriadne jednoduchý a spoľahlivý spôsob prípravy hovädzích rebierok. Rebierka pomaly pečené v rúre v domácej BBQ omáčke.

Ingrediencie

  • 1 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžičky papriky
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1/2 lyžičky rasce v prášku
  • 3/4 lyžičky horčice v prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia

Grilovacia omáčka

  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 1/2 šálky kečupu
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • po 2 lyžičkách čierneho korenia, cibuľového prášku a horčice
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 1 lyžice worcestrovej omáčky
  • 2 šálky vody

Voliteľná príloha

  • petržlenová vňať alebo pažítka, nasekané

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160 °C.
  2. V malej miske zmiešajte maslo tak, aby sa do nej zmestilo jedno rebro.
  3. Hovädzie rebrá vtlačte do zmesi, aby sa pokryli zo všetkých strán. Prebytočné množstvo vytrepte.
  4. Zmiešajte prísady na barbecue omáčku okrem vody v pekáči. Potom primiešajte vodu.
  5. Rebierka vložte do omáčky a otočte, aby sa pokryli. Umiestnite rebrá mäsovou stranou nadol do omáčky, stranou s kosťou (omáčka ich úplne nepokryje, to nevadí).
  6. Pevne prikryte alobalom alebo pokrievkou a pečte 3,5 hodiny.
  7. Vyberte z rúry, odstráňte alobal. Obráťte rebrá (niektoré sa môžu prevrátiť, to nevadí, len ich otočte). Prelejte ich omáčkou.
  8. Pečte 30 minút odkryté, v polovici pečenia opäť prelejte omáčkou, kým povrch nie je karamelizovaný a lepkavý. Skontrolujte, či sú rebierka mäkké – trochu ich od seba oddeľte dvoma vidličkami. (Ak nie, prikryte ich a vráťte do rúry, po 4 hodinách by určite mali byť).
  9. Rebierka vyberte na tanier (použite lyžicu, pretože mäso bude sotva pripevnené ku kosti, ak vôbec). Omáčku premiešajte, aby sa spojila. Podávajte s rebrami.

Možnosti podávania: rebierka servírujte na preliate s trochou omáčky na nich a s trochou na boku.

Individuálny nóbl reštauračný štýl: rebierka položte na tanier a celé ich prelejte omáčkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang