Pomaly pečené mäso so zeleninou, voňajúce vínom a francúzskymi bylinkami.
Ingrediencie
- 900 g chudého mäsa, nakrájaného na kocky
- 3 lyžice múky
- 2 lyžice oleja
- 12 šalotiek
- 100 g slaniny nakrájanej na kocky
- 2 lyžice brandy (nepovinné)
- 300 ml červeného vína
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 75 g mrkvy nakrájanej nahrubo
- 1/4 lyžičky cesnakového granulátu
- 1/2 lyžičky tymianu
- štipka mletého čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- 1 zväzok francúzskych byliniek
- 100 g šampiňónov
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C. Mäso obalíme v múke a na panvici rozohrejeme olej. Pridajte šalotku a slaninu a opekajte na prudkom ohni, kým nezhnedne.
- Vyberte z panvice a vložte do pekáča. Do panvice pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán. Potom ho preložte do pekáča.
- Ak používate brandy, nalejte ho do pekáča a zapáľte. Keď plameň zhasne, pridajte do panvice víno, priveďte ho do varu a 2 minúty povarte, vmiešajte ho do pekáča spolu s vývarom, pretlakom, mrkvou, cesnakom, tymianom, korením, bobkovým listom a zväzkom byliniek.
- Kastról prikryjeme, vložíme do rúry a varíme 1 a 1/4 hodiny. Pridajte huby a varte ďalších 45 minút alebo kým mäso nezmäkne.
- Ochutnajte a dochuťte. Pred podávaním odstráňte bobkový list a bylinky.