Nech už máte radi tacos na akýkoľvek spôsob, vyskúšajte aj tento hovädzí s bohatou prílohou.
Suroviny na prípravu mäsa
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 žltej cibule
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1/2 lyžičky chilli v prášku
- 1/2 lyžičky rasce
- 1/2 lyžičky papriky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Na podávanie
- 20 ks tortíl
- 500 g syra čedar
- 15 rímskych paradajok nakrájaných na kocky
- 1 hlávka zeleného listového šalátu, rozdrobená
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- Do panvice pridajte olivový olej a nakrájanú cibuľu. Varte, kým nezačne mäknúť, potom pridajte mleté hovädzie mäso. Mäso varte, kým úplne nezhnedne, a potom sceďte tuk.
- Pridajte chilli, rascu, papriku, soľ, čierne korenie a premiešajte.
- Pridajte 1/2 šálky horúcej vody a premiešajte.
- Znížte teplotu na minimum a varte 15 minút.
- Medzitým zabaľte múčne tortilly do fólie a ohrievajte ich v rúre 20 až 25 minút.
- Podávajte so strúhaným syrom, nakrájanými paradajkami a strúhaným šalátom.