Recepty

Recept na hovädzí stroganov

Pripravte si klasický hovädzí stroganov so steakom a hubami. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s cestovinami alebo ryžou.

Suroviny

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná na plátky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 250 g šampiňónov
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 500 g steaku zo sviečkovej, nakrájaného na plátky
  • 150 g crème fraîche
  • 1 lyžička anglickej horčice
  • 100 ml hovädzieho vývaru
  • väčšia hrsť petržlenovej vňate, nasekanej

Postup

  1. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, pridajte 1 cibuľu nakrájanú na plátky a na miernom ohni varte, kým úplne nezmäkne, približne 15 minút. Ak sa začne pripaľovať, pridajte trochu vody.
  2. Pretlačte k cibuli 1 strúčik cesnaku a varte ešte 2-3 minúty, potom pridajte 1 lyžicu masla.
  3. Keď maslo trochu spení, pridajte 250 g nakrájaných húb a varte asi 5 minút, kým úplne nezmäknú.
  4. Všetko dobre okoreňte a potom vyklopte na tanier.
  5. Do misky vysypte 1 lyžicu hladkej múky s veľkou štipkou soli a korenia a potom do ochutenej múky vhoďte 500 g nakrájaného steaku.
  6. Kúsky steaku pridajte na panvicu, pokvapkajte trochou oleja, ak je panvica suchá, a smažte 3-4 minúty, kým sa dobre nezafarbia.
  7. Do panvice vráťte cibuľu a šampiňóny. Vyšľahajte 150 g crème fraîche, 1 lyžičku anglickej horčice a 100 ml hovädzieho vývaru a vmiešajte do panvice.
  8. Varte na miernom ohni približne 5 minút.
  9. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s cestovinami alebo ryžou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang