Pripravte si klasický hovädzí stroganov so steakom a hubami. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s cestovinami alebo ryžou.
Suroviny
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na plátky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica masla
- 250 g šampiňónov
- 1 lyžica hladkej múky
- 500 g steaku zo sviečkovej, nakrájaného na plátky
- 150 g crème fraîche
- 1 lyžička anglickej horčice
- 100 ml hovädzieho vývaru
- väčšia hrsť petržlenovej vňate, nasekanej
Postup
- Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, pridajte 1 cibuľu nakrájanú na plátky a na miernom ohni varte, kým úplne nezmäkne, približne 15 minút. Ak sa začne pripaľovať, pridajte trochu vody.
- Pretlačte k cibuli 1 strúčik cesnaku a varte ešte 2-3 minúty, potom pridajte 1 lyžicu masla.
- Keď maslo trochu spení, pridajte 250 g nakrájaných húb a varte asi 5 minút, kým úplne nezmäknú.
- Všetko dobre okoreňte a potom vyklopte na tanier.
- Do misky vysypte 1 lyžicu hladkej múky s veľkou štipkou soli a korenia a potom do ochutenej múky vhoďte 500 g nakrájaného steaku.
- Kúsky steaku pridajte na panvicu, pokvapkajte trochou oleja, ak je panvica suchá, a smažte 3-4 minúty, kým sa dobre nezafarbia.
- Do panvice vráťte cibuľu a šampiňóny. Vyšľahajte 150 g crème fraîche, 1 lyžičku anglickej horčice a 100 ml hovädzieho vývaru a vmiešajte do panvice.
- Varte na miernom ohni približne 5 minút.
- Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s cestovinami alebo ryžou.