Polievky

Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou – recept

Jemná a pritom dokonale zasýti. Krémová polievka plná chutí a zdravia vďaka zázračnici na posilnenie imunity, hlive ustricovej.

Recept pre 4 osoby

Čas prípravy: 5 minút + čas varenia 25 minút

Potrebujeme

  • 600 g hlivy ustricovej
  • 250 g bielej maslovej fazule (môže byť aj v koncerve)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie alebo sójovej či ryžovej smotany
  • olivový olej

Na ozdobenie:

  • čerstvú petržlenovú vňať
  • slnečnicové semiačka

Cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Orestujeme krátko, do zlatova na panvici s približne 3 PL olivového oleja. Pridáme hlivu nakrájanú na kúsky, 1/2 ČL mletého čierneho korenia a 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška. Restujeme  10 minút a  potom zalejeme 700 ml vývaru (ak by hliva nepustila dostatočne veľa šťavy, pri restovaní ju podlejeme troškou vody). Varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou a po tomto čase, na záverečných 5 minút pridáme bielu fazuľu a smotanu.

Ak použijete vopred uvarenú, nie konzervovanú fazuľu, môžete ju pridať už spolu so zeleninovým vývarom. Polievku vymixujeme do krémovej konzistencie a podávame ozdobenú napríklad čerstvou petržlenovou vňaťkou  a opraženými slnečnicovými semiačkami. Ak máte viac času, úžasne chutí s pečenou kápiou, opraženými vlašskými orechmi a tekvicovým olejom. Táto kombinácia ozaj stojí za vyskúšanie.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang