Pastiersky koláč s karfiolovou kašou – recept
Výdatné jedlo plné zeleniny, mletého mäsa a zemiakov pripravované v zapekacej mise. Po tomto...
Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.
Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.
Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.
Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.
Pastiersky koláč s karfiolovou kašou – recept
Výdatné jedlo plné zeleniny, mletého mäsa a zemiakov pripravované v zapekacej mise. Po tomto...
Hovädzie mäso na burgundský spôsob – recept
Pomaly pečené mäso so zeleninou, voňajúce vínom a francúzskymi bylinkami.
Recept na pečené hovädzie rebrá
Mäkké, jemné, v ústach sa rozplývajúce mäso v bohatej, lahodnej omáčke. Príprava si...
Recept na kohúta na víne
Obľúbený francúzsky recept plný vôní byliniek, s ktorým zožnete úspech pri každom...
Recept na kurací koláč
Zmes kuracieho mäsa a zeleniny so smotanou zapečená pod chrumkavým tymianovým cestom.
Domáca omáčka na špagety s mletým hovädzím – recept
Podávajte s akýmikoľvek čerstvo uvarenými cestovinami.
Recept zemiaky au Gratin
Krémová syrová omáčka a jemné zemiaky v tomto klasickom francúzskom jedle spolu vytvárajú...
Najlepšie vegetariánske čili na svete – recept
Toto pikantné vegetariánske čili je hotové za chvíľu a je plné zeleniny, fazule a chuti! Na...
Welšské hovädzie carpaccio s gorgonzolou – recept
Vyskúšajte hovädzie mäso opečené na panvici a nakrájané na veľmi tenké plátky ako...
Recept na plnené papriky
Klasika - papriky plnené mletým mäsom a ryžou poliate ochutenou paradajkovou omáčkou.
Recept na šalát s tortellini
Tohto šalátu s tortellini si budete chcieť pripraviť dvojité množstvo - na druhý deň chutí...
Recept na sladké zemiaky v mikrovlnnej rúre
Keď máte málo času a nechcete zapínať rúru, použite mikrovlnku. Tu je návod, ako si...
Recept na cestoviny s pestom
Cestoviny s pestom sa ľahko pripravujú, ale aj tak sú plné chuti. Chutia dobre teplé aj...
Recept na jednoduchú sekanú
Príprava tejto sekanej vám nezaberie veľa času a pritom je veľmi dobrá.
Pirohy so syrovou-zemiakovou náplňou – recept
Slovenská klasika, ktorá nikdy nesklame a zaručene zasýti.
Recept na škótske vajcia
Vyskúšajte túto špecialitu - vajcia obalené v zmesi z mletého mäsa, vysmážané v trojobale.
Quiche so zemiakmi, mozzarellou a paradajkami – recept
Namiesto cesta sa pri príprave tohto quicheu (kišu) používajú zemiaky.
Recept na hubové ragú
Rozvoňajte svoju kuchyňu čerstvými hubami. Pripravte si toto ragú ozvláštnené vínom.
Recept na šalát z grilovanej špargle a melóna
Špargľa je obľúbená chuťovka - v spojení s prosciuttom a melónom z nej pripravíte chutný...
Recept na syrom plnené mäsové guľky
Tajnou prísadou týchto guliek je čerstvé chorizo - pikantná mexická bravčová klobása.
Recept na šalát zo špargle a mozzarelly
Vychutnajte si tento šalát ako ľahkú večeru, alebo s opečenou bagetou ako netradičné...
Recept na hrebienkované zemiaky
Ak je zapotrebí mať tieto zemiaky jemné, krémové a chutné, kľúčom k úspechu je najprv...
Krevety v makadamovo-kokosovej kruste – recept
Vyskúšajte exotické chute v podobe chrumkavých vysmážaných kreviet s osviežujúcou, jemne...
Grilované Brie zabalené v prosciutte s ananásom – recept
Sviatočný predkrm s tropickým doplnkom bude ozdobou vašej slávnostnej tabule.
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang