Hlavné jedlá

Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.

Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.

Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.

Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.

Další kategorie

Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom – recept

Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom je kulinárske majstrovské dielo, ktoré spája...

Baraní guláš s klobáskou – recept

Baraní guláš s klobásou je vynikajúce jedlo, ktoré spája bohatú chuť jemného baranieho...

Grécka musaka na vegetariánsky spôsob – recept

Tradičné grécke jedlo vo vegetariánskej podobe určite uspokojí aj mäsožravcov, pretože je...

Domáca tlačenka – recept

Tlačenka je tradičný výrobok zo zabíjačky, ktorý je obľúbený nielen na Slovensku ale po...

Recept na gratinované zemiaky

Krémová syrová omáčka a jemné zemiaky v tomto klasickom francúzskom jedle spolu vytvárajú...

Cantuccini s brusnicami – recept

Chrumkavé talianske sušienky cantuccini sú obľúbené ako drobné sladké potešenie ku káve....

Cestíčko na obaľovanie – recept

Obaľovanie v cestíčku je obľúbenou metódou prípravy jedál v rôznych prostrediach, od...

Tipy na cestovinové recepty – ryžové aj cukinové “špagety”

Nájdite perfektný recept na cestoviny - jedlo vhodné ako rýchla večera uprostred týždňa,...

Recept na francúzsku omeletu

Francúzsko je známe svojím bohatým kulinárskym dedičstvom a jedným z jedál, ktoré sa stali...

holandska-omacka-2

Holandská omáčka – recept

Holandská omáčka je klasická krémová omáčka, ktorá je ideálna na raňajky alebo neskorú...

Recept na domáce lasagne

Lasagne sú neuveriteľne všestranné jedlo, ktoré sa dá pripraviť zo širokej škály prísad....

Grilovaný baklažán s vegánskou jogurtovou omáčkou – recept

Nastala grilovacia sezóna. Gril dodá všetkému, s čím príde do kontaktu neodolateľný...

Hubová praženica – recept

Miešané vajcia alebo praženica s hubami je rýchle a jednoduché jedlo na raňajky, večeru...

Grilovaný filet z lososa – recept

Losos je mimoriadne obľúbená ryba, ktorá sa dostáva na stoly po celom svete. Losos sa...

Recept na pomaly dusené hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z hovädzieho dobytka (Bos taurus). Je zaradené do kategórie červeného...

Hlivové rizoto – recept

Pleurotus ostreatus, známejší ako hliva ustricová, je druh jedlej huby, ktorá sa bežne...

Cestoviny s kuracím mäsom – recept

Kuracie cestoviny sú jedným z najobľúbenejších jedál na rodinných stretnutiach pri stole....

Falošná treska – recept

Pod názvom treska sa väčšine ľudí vybaví rybací šalát s majonézou a kúskami zeleniny....

Cestoviny Puttanesca – recept

Recepty na cestoviny Puttanesca sa často líšia v závislosti od regiónu. Puttanesca, podobne...

Recept na domáce cestoviny

Výroba čerstvých cestovín je z hľadiska ingrediencií veľmi jednoduchá - potrebujete len...

Recept na kokosové kuracie karí

Príprava tohto lahodného kokosového kuracieho karí trvá len 30 minút. Kokosové kuracie karí...

Recept na ružičkový kel obalený v slanine

Jemný ružičkový kel zabalený do slaniny s krémovou omáčkou z modrého syra je dokonalým...

Recept na talianske Antipasto

Tieto mini špízy obsahujú všetko, čo nájdete na tradičnom tanieri antipasto. Tento recept...

Recept na pečené jahňacie stehno

Pripravte jahňacie stehno na rodinnú hostinu. Je ideálne podávané so zemiakmi a obľúbenou...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang