Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom – recept
Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom je kulinárske majstrovské dielo, ktoré spája...
Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.
Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.
Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.
Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.
Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom – recept
Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom je kulinárske majstrovské dielo, ktoré spája...
Baraní guláš s klobáskou – recept
Baraní guláš s klobásou je vynikajúce jedlo, ktoré spája bohatú chuť jemného baranieho...
Grécka musaka na vegetariánsky spôsob – recept
Tradičné grécke jedlo vo vegetariánskej podobe určite uspokojí aj mäsožravcov, pretože je...
Domáca tlačenka – recept
Tlačenka je tradičný výrobok zo zabíjačky, ktorý je obľúbený nielen na Slovensku ale po...
Recept na gratinované zemiaky
Krémová syrová omáčka a jemné zemiaky v tomto klasickom francúzskom jedle spolu vytvárajú...
Cantuccini s brusnicami – recept
Chrumkavé talianske sušienky cantuccini sú obľúbené ako drobné sladké potešenie ku káve....
Cestíčko na obaľovanie – recept
Obaľovanie v cestíčku je obľúbenou metódou prípravy jedál v rôznych prostrediach, od...
Tipy na cestovinové recepty – ryžové aj cukinové “špagety”
Nájdite perfektný recept na cestoviny - jedlo vhodné ako rýchla večera uprostred týždňa,...
Recept na francúzsku omeletu
Francúzsko je známe svojím bohatým kulinárskym dedičstvom a jedným z jedál, ktoré sa stali...
Holandská omáčka – recept
Holandská omáčka je klasická krémová omáčka, ktorá je ideálna na raňajky alebo neskorú...
Recept na domáce lasagne
Lasagne sú neuveriteľne všestranné jedlo, ktoré sa dá pripraviť zo širokej škály prísad....
Grilovaný baklažán s vegánskou jogurtovou omáčkou – recept
Nastala grilovacia sezóna. Gril dodá všetkému, s čím príde do kontaktu neodolateľný...
Hubová praženica – recept
Miešané vajcia alebo praženica s hubami je rýchle a jednoduché jedlo na raňajky, večeru...
Grilovaný filet z lososa – recept
Losos je mimoriadne obľúbená ryba, ktorá sa dostáva na stoly po celom svete. Losos sa...
Recept na pomaly dusené hovädzie mäso
Hovädzie mäso je mäso z hovädzieho dobytka (Bos taurus). Je zaradené do kategórie červeného...
Hlivové rizoto – recept
Pleurotus ostreatus, známejší ako hliva ustricová, je druh jedlej huby, ktorá sa bežne...
Cestoviny s kuracím mäsom – recept
Kuracie cestoviny sú jedným z najobľúbenejších jedál na rodinných stretnutiach pri stole....
Falošná treska – recept
Pod názvom treska sa väčšine ľudí vybaví rybací šalát s majonézou a kúskami zeleniny....
Cestoviny Puttanesca – recept
Recepty na cestoviny Puttanesca sa často líšia v závislosti od regiónu. Puttanesca, podobne...
Recept na domáce cestoviny
Výroba čerstvých cestovín je z hľadiska ingrediencií veľmi jednoduchá - potrebujete len...
Recept na kokosové kuracie karí
Príprava tohto lahodného kokosového kuracieho karí trvá len 30 minút. Kokosové kuracie karí...
Recept na ružičkový kel obalený v slanine
Jemný ružičkový kel zabalený do slaniny s krémovou omáčkou z modrého syra je dokonalým...
Recept na talianske Antipasto
Tieto mini špízy obsahujú všetko, čo nájdete na tradičnom tanieri antipasto. Tento recept...
Recept na pečené jahňacie stehno
Pripravte jahňacie stehno na rodinnú hostinu. Je ideálne podávané so zemiakmi a obľúbenou...
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang