Hlavné jedlá

Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.

Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.

Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.

Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.

Další kategorie

Mušle (slávky) na katalánsky spôsob – recept

Mušle po katalánsky, známe ako "musclos a la catalana", sú obľúbeným pokrmom z morských...

Liptovsko-talianske cestoviny – recept

Liptovsko-talianske cestoviny - jedinečný recept, ktorý spája slovenské a talianske chute....

maki-sushi-2

Maki sushi – recept

Maki sushi je druh tradičnej japonskej kuchyne, ktorý je dobre známy svojou kombináciou ryže,...

Recept na kuracie rezne s omáčkou

Rezne sú overená klasika, ktorú môžete pripraviť z rôznych druhov mäsa. Vyskúšajte tieto...

Kuracie mäso s čili po sečuánsky – recept

Chutné ázijské jedlo, ktoré pripravíte za 10 minút. Toto pikantné sečuánske kuracie mäso...

Recept na kurací Cordon Bleu

Ak vás už omrzeli tradičné rezne, vyskúšajte pre zmenu Cordon Bleu. Šunka a plátok syra...

Recept na kubánsky sendvič

Tento sendvič je výnimočný vďaka vrstvám marinovanej bravčovej pečienky, šunky, syra a...

Kurací wrap s avokádom – recept

Či už ako desiatu alebo hlavný chod, tento kurací wrap pripravíte rýchlo, ľahko...

Kuskus z červenej repy s morčacími prsiami – recept

Červená repa patrí k najzdravším druhom zeleniny a vizuálne i chuťovo...

Indický Dhal z červenej šošovice (s plackami Chapati a nápojom Mango Lassi) – recept

Dhal je v Indii a Pakistane hlavným jedlom a určite jedným z najobľúbenejších pokrmov....

Recept na klasické lasagne

Tento klasický recept na lasagne sa pripravuje z jednoduchej mäsovej omáčky ako základu....

Hovädzie kúsky s ananásom a omáčkou z petržlenovej vňate

Hovädzie mäso je jedným z najobľúbenejších a najpreferovanejších druhov mäsa na celom...

Grilované jahňacie stehno na grécky spôsob

Grilované jahňacie stehno na masle je dokonalá letná hostina. Jahňacie stehno bez kosti...

Cigánska pochúťka – recept

Ak hľadáte upokojujúce jedlo, nič sa nevyrovná klasickému pokrmu z mäsa a zemiakov. Táto...

Chrumkavé zemiakové Rösti – recept

Zemiakové placky sú jedným z najobľúbenejších pokrmov v mnohých krajinách na celom svete....

Chrumkavý kuskus šalát so zeleninou – recept

Kuskus, teda tvrdozrnná pšenica spracovaná do malých guličiek, sa dá pripraviť na rôzne...

Recept na hovädzí Stroganov

Hovädzie mäso Stroganov je klasické jedlo, ktoré sa pripravuje už po celé generácie....

Recept na grécky šalát

Ak hľadáte jednoduchý, osviežujúci a spoľahlivý pokrm, ťažko nájdete lepší ako...

Recept na hovädzie mäso zapečené s čedarom

Hovädzí steak je obľúbený pokrm, ktorý je známy už po stáročia a mnohí si na ňom...

Kelové fašírky – recept

Kelové fašírky sú chutným a výživným spôsobom, ako si vychutnať túto zelenú listovú...

Jeseter na ražni – recept

Jeseter na ražni je kulinársky zážitok, ktorý sa v rôznych kultúrach po celom svete...

Jarné slané torty

Jarné slané torty sú nádherné kulinárske výtvory, ktoré vystihujú podstatu tohto ročného...

Delená strava – ukážkový jedálniček

Delená strava je spôsob stravovania, ktorý spočíva v rozdelení denného príjmu kalórií na...

Recept na farmárske pošírované vajcia s omáčkou Béarnaise

Farmárske vajíčka s omáčkou Béarnaise sú úžasnou obmenou klasických raňajok. Tento pokrm...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang