
Hovädzie kúsky s ananásom a omáčkou z petržlenovej vňate
Hovädzie mäso je jedným z najobľúbenejších a najpreferovanejších druhov mäsa na celom...
Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.
Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.
Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.
Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.
Hovädzie kúsky s ananásom a omáčkou z petržlenovej vňate
Hovädzie mäso je jedným z najobľúbenejších a najpreferovanejších druhov mäsa na celom...
Grilované jahňacie stehno na grécky spôsob
Grilované jahňacie stehno na masle je dokonalá letná hostina. Jahňacie stehno bez kosti...
Cigánska pochúťka – recept
Ak hľadáte upokojujúce jedlo, nič sa nevyrovná klasickému pokrmu z mäsa a zemiakov. Táto...
Chrumkavé zemiakové Rösti – recept
Zemiakové placky sú jedným z najobľúbenejších pokrmov v mnohých krajinách na celom svete....
Chrumkavý kuskus šalát so zeleninou – recept
Kuskus, teda tvrdozrnná pšenica spracovaná do malých guličiek, sa dá pripraviť na rôzne...
Recept na hovädzí Stroganov
Hovädzie mäso Stroganov je klasické jedlo, ktoré sa pripravuje už po celé generácie....
Recept na grécky šalát
Ak hľadáte jednoduchý, osviežujúci a spoľahlivý pokrm, ťažko nájdete lepší ako...
Recept na hovädzie mäso zapečené s čedarom
Hovädzí steak je obľúbený pokrm, ktorý je známy už po stáročia a mnohí si na ňom...
Kelové fašírky – recept
Kelové fašírky sú chutným a výživným spôsobom, ako si vychutnať túto zelenú listovú...
Jeseter na ražni – recept
Jeseter na ražni je kulinársky zážitok, ktorý sa v rôznych kultúrach po celom svete...
Jarné slané torty
Jarné slané torty sú nádherné kulinárske výtvory, ktoré vystihujú podstatu tohto ročného...
Delená strava – ukážkový jedálniček
Delená strava je spôsob stravovania, ktorý spočíva v rozdelení denného príjmu kalórií na...
Recept na farmárske pošírované vajcia s omáčkou Béarnaise
Farmárske vajíčka s omáčkou Béarnaise sú úžasnou obmenou klasických raňajok. Tento pokrm...
Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom – recept
Cuketový prívarok s pošírovaným vajíčkom je kulinárske majstrovské dielo, ktoré spája...
Baraní guláš s klobáskou – recept
Baraní guláš s klobásou je vynikajúce jedlo, ktoré spája bohatú chuť jemného baranieho...
Grécka musaka na vegetariánsky spôsob – recept
Tradičné grécke jedlo vo vegetariánskej podobe určite uspokojí aj mäsožravcov, pretože je...
Domáca tlačenka – recept
Tlačenka je tradičný výrobok zo zabíjačky, ktorý je obľúbený nielen na Slovensku ale po...
Recept na gratinované zemiaky
Krémová syrová omáčka a jemné zemiaky v tomto klasickom francúzskom jedle spolu vytvárajú...
Cantuccini s brusnicami – recept
Chrumkavé talianske sušienky cantuccini sú obľúbené ako drobné sladké potešenie ku káve....
Cestíčko na obaľovanie – recept
Obaľovanie v cestíčku je obľúbenou metódou prípravy jedál v rôznych prostrediach, od...
Tipy na cestovinové recepty – ryžové aj cukinové “špagety”
Nájdite perfektný recept na cestoviny - jedlo vhodné ako rýchla večera uprostred týždňa,...
Recept na francúzsku omeletu
Francúzsko je známe svojím bohatým kulinárskym dedičstvom a jedným z jedál, ktoré sa stali...
Holandská omáčka – recept
Holandská omáčka je klasická krémová omáčka, ktorá je ideálna na raňajky alebo neskorú...
Recept na domáce lasagne
Lasagne sú neuveriteľne všestranné jedlo, ktoré sa dá pripraviť zo širokej škály prísad....
© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang