Lahodné tekvicové rizoto – recept
Tekvica je výborným pomocníkom na schudnutie. Obsahuje totiž veľké množstvo tekutín a...
Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.
Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.
Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.
Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.
Lahodné tekvicové rizoto – recept
Tekvica je výborným pomocníkom na schudnutie. Obsahuje totiž veľké množstvo tekutín a...
Avocado Pasta – recept
Pre štyroch hladošov potebujeme:
Slaný koláč s mangoldom – recept
Potrebujeme:
Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami – recept
Špičkový recept, ktorý dodá energiu a naštartuje mozgové bunky. Receptov na quinoa šalát...
Pestrý šalát s quinoa a jačmennými krúpami – recept
Vonku krásne svieti slniečko a tak sme si nedávno uvarili niečo naozaj letné – svieži...
Oštiepkový burger – recept
V receptoch používame slovenské ingrediencie ako bryndzu či oštiepok. Nedáme na ne totiž...
Socca alias cícerová placka – recept
Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa...
Polentová pizza, polentové hranolky – recept
Polenta je kukuričná kaša, ktorá sa pripravuje z kukuričnej krupice alebo múky. Je hotová...
Svieži Quinoa šalát – recept
Quinoa by určite nemala chýbať v jedálničku vegetariánov, preto že má vysoký obsah...
Teplý šalát zo stopkového zeleru – recept
Stopkový zeler sa pestuje už mnoho storočí. Rimania ževraj zeler používali ako liek proti...
Farebné curry – recept
Pre milovníkov curry sme pripravili skvelú zeleno oranžovú pochúťku, za ktorou sa len tak zem...
Šťavnaté kuriatka na masle podávané s petržlenovou polentou – recept
Patríte aj vy k milovníkom hríbov? Nás okrem dubákov chuťovo oslovili najmä kuriatka, ktoré...
Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom – recept
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte. My túto krásnu zeleninu...
Kuracie filety v pivnom ceste – recept
Nakrájame surové nepredvarené zemiaky v šupke a necháme piecť na panvici s repkovým olejom.
Sviečková na smotane – recept
Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny,osolíme, okoreníme...
Nivové kuracie prsia s brokolicou – recept
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Z 2 lyžíc oleja a prelisovaného cesnaku vytvoríme zmes,...
Zemiakové pirohy s údeným kuracím mäsom – recept
Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na 0.5cm plát....
Plnená paprika – recept
Uvaríme paradajky. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme...
Milánsky tanier – recept
Vo vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Paradajky a papriku pokrájame na kocky, ktoré sú vo...
Ratatouille – recept
Najprv nakrájame baklažán na kolieska, a kolieska z oboch strán jemne osolíme a necháme...
Baranina s bielou fazuľou – recept
Mäso odblaníme, pokrájame na kocky, osolíme a odložíme asi na hodinu do chladu. Slaninu...
Chutné Kura Kalifornia – recept
Kurčatá rozdelíme na porcie, mäso osolíme. Všetky ostatné suroviny zmiešame a privedieme do...
Marinovaný losos s medovou omáčkou – recept
V tomto recepte je pripravovaný losos Lion na nórsky spôsob. Éterické bylinky, aromatické...
Prepelice a vafle – recept
Táto kombinácia prekvapí Vaše chuťové poháriky. Jemne korenisté cmarové vafle sú vnútri...
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang