Recepty

Recept na havajské pizza špízy

Tieto špízy inšpirované havajskou pizzou sú určené pre všetkých milovníkov havajskej pizze. Hoci je havajská pizza rozporuplné jedlo, tieto špízy by mali vyskúšať aj tí najväčší skeptici. Môžu byť slané, sladké, údené – a úplne vynikajúce.

Ingrediencie

  • 8-10 špajdlí, namočených aspoň 30 minút, ak sú drevené alebo bambusové
  • 1/2 malého ananásu, nakrájaného na 2,5 cm kocky (asi 2 šálky)
  • 330-450 g steaky zo šunky (1,5 centimetra)
  • 1/2 šálky Sweet Baby Ray’s Hawaiian Style Barbecue Sauce
  • 1 stredne veľká červená paprika
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 lyžica repkového oleja a ďalšieho oleja na grilovanie
  • 1/2 lyžičky kóšer soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 balenie syra halloumi

Postup

  1. Ak používate drevené alebo bambusové špajle, namočte ich 8 až 10 do vody aspoň na 30 minút. Ak používate vonkajší gril, rozohrejte ho na priamy, stredne silný oheň (približne 300 °C). Medzitým pripravte špízy.
  2. Orežte a nakrájajte 1/2 malého ananásu na 1 cm štvorce hrubé asi 1,5 centimetra a vložte ich do stredne veľkej misy. Nakrájajte 330-450 g šunkového steaku na 2,5 cm štvorce. Šunku osušte papierovými utierkami. K ananásu pridajte šunku a 1/2 šálky Sweet Baby Ray’s Hawaiian Style Barbecue Sauce a premiešajte.
  3. Orežte a nakrájajte 1 stredne veľkú červenú papriku na 1 cm kúsky. Nakrájajte 1 malú červenú cibuľu na 1 cm kúsky. Obe vložte do malej misky, pridajte 1 lyžicu repkového oleja, 1/2 lyžičky kuchynskej soli a štipku čierneho korenia a premiešajte.
  4. Osušte 1 balenie syra halloumi papierovými utierkami. Na stredne nízkej teplote rozohrejte malú panvicu s nepriľnavým povrchom. Pridajte syr halloumi a opečte ho z dvoch väčších strán dozlatista, 2 až 3 minúty z každej strany. Preneste na dosku na krájanie a nakrájajte na 1 cm kocky.
  5. Zostavte špízy: Na špajdle striedavo navlečte šunku, ananás, papriku, cibuľu a halloumi (môžu sa dotýkať). Umiestnite na plech na pečenie.
  6. Keď je gril pripravený, v prípade potreby vydrhnite rošty. Grilovacie rošty potrite papierovou utierkou namočenou v repkovom oleji (prípadne rozohrejte grilovaciu panvicu na sporáku na strednom ohni a rošty potrite olejom).
  7. Špízy položte na gril a grilujte odkryté, pričom špízy každých pár minút otočte, až kým nebudú miestami zuhoľnatené, celkovo 6 až 10 minút.

Grilovanie halloumi: Namiesto prípravy na sporáku môžete halloumi grilovať na strednom ohni, kým sa na oboch stranách neobjavia grilovacie stopy, 2 až 3 minúty z každej strany.

Omáčka na grilovanie: Zmiešajte 1/4 šálky a 2 lyžice obyčajnej barbecue omáčky, 1 lyžicu ananásovej šťavy a 2 lyžičky kečupu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang