Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 200 g práškového cukru
- 100 g pražených mletých mandlí
- 150 g hrubej múky
- 50 g rastlinného tuku na pečenie (Hera, Palmarin)
- 20 g kakaa
Plnka:
- 150 g masla
- 120 g práškového cukru
- 50 ml griotky
Postup prípravy:
Cesto: Tuk, žĺtka a 100 g cukru vyšľaháme dopenista. Zvyšných 100 g cukru vyšľaháme z bielkami na tuhý sneh a pridáme do žĺtkovej zmesi. Prisypeme múku, kakao a mleté mandle.
Zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C. Necháme vychladnúť a odstránime papier.
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, do ktorej po kvapkách zapracujeme všetku griotku.
Korpus prekrojíme na polovicu. Jednu časť potrieme polovicou plnky a zakryjeme druhou časťou korpusu. Boky a vrch potrieme zvyšnou časťou plnky. Na chladnom mieste necháme stuhnúť.