Táto sladká a prenikavá poleva premení jednoducho pripravený pokrm z lososa.
Ingrediencie
Balzamiková cibuľová glazúra:
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 veľké cibule nakrájané na plátky
- 1/3 šálky balzamikového octu
- soľ a korenie
Na lososa:
- 1/2 šálky balzamikového octu
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 6 porcií filetov z lososa bez kostí
- olivový olej
- soľ a korenie
Postup
Balzamiková cibuľová glazúra:
- Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
- Cibuľu za častého miešania dusíme, kým sa neodparí všetka tekutina, približne 20 minút, pridáme polovicu balzamikového octu a dusíme, kým sa nevsiakne.
- Pridajte zvyšné balsamico a zredukujte na glazúru. Podľa chuti dochuťte a odložte bokom.
Losos:
- Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu.
- V malom hrnci zredukujte balzamico s rozmarínom na konzistenciu glazúry, približne 8 minút, a odložte bokom.
- Filety z lososa jemne potrite olivovým olejom a okoreňte. Grilujte kožou nahor 4 minúty, potom otočte o 90 stupňov a grilujte ďalšie 4 minúty.
- Lososa otočte a grilujte ďalších 8 minút, aby bol stredne prepečený.
- Počas posledných 5 minút pečenia potrite lososa balzamikom.
- Lososa podávajte s balzamikovou cibuľkou.