Jednoduchá marináda zo sójovej omáčky a hnedého cukru s nádychom citróna a cesnaku je dokonalým slano-sladkým dochutením filetov z lososa.
Suroviny
- 1,5 kg filetov z lososa
- citrónové korenie podľa chuti
- cesnakový prášok podľa chuti
- soľ podľa chuti
- ⅓ šálky sójovej omáčky
- ⅓ šálky hnedého cukru
- ⅓ šálky vody
- ¼ šálky rastlinného oleja
Postup
- Filety z lososa ochuťte citrónovým korením, cesnakovým práškom a soľou.
- V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, vodu a rastlinný olej, kým sa cukor nerozpustí.
- Rybu vložte do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka so zmesou sójovej omáčky, uzavrite a otočte, aby sa obalil. Uložte do chladničky na najmenej 2 hodiny.
- Gril predhrejte na strednú teplotu.
- Grilovací rošt zľahka potrite olejom. Lososa zbavte prebytočnej marinády a položte ho na predhriaty gril.
- Lososa pečte 6 až 8 minút z každej strany, alebo kým sa ryba ľahko neodlupuje vidličkou.