Lahodné spojenie grilovaných kreviet a šalátu Caesar určite stojí za vyskúšanie. Vyskúšajte ku krevetám aj karibský kokteil Bahama Mama!
Suroviny
- 1/2 šálky majonézy
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 3 ančovičky v oleji (jemne pomleté)
- 2 malé strúčiky cesnaku
- kôra a šťava z 2 citrónov
- mleté čierne korenie
- 1 a 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
- soľ
- rímsky šalát
- 1 francúzska bageta
- 1 kg veľkých kreviet
Postup
- V miske vyšľahajte majonézu, 1/4 šálky oleja, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a šťavu a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia. Pridajte 1 šálku parmezánu a premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
- Rozohrejte veľkú grilovaciu panvicu alebo vonkajší gril na vysokú teplotu.
- Bagetu rozrežte pozdĺžne na polovicu, ako keby ste chceli pripraviť sendvič. Potom každú polovicu nakrájajte na 8 rovnakých, asi 3/4 cm hrubých plátkov.
- Kúsky položte na plech alebo veľký tanier a nechajte si ich bokom.
- Rímsky šalát pozdĺžne rozštvrťte a každú štvrtinu nakrájajte na 1-centimetrové kúsky, pričom dbajte na to, aby každý kúsok zostal na sebe a spolu. Celkovo budete potrebovať 24 kusov.
- Na zostavenie špízov opatrne navlečte na špajdľu 1 rímsky šalát, za rímsky šalát položte 1 kúsok bagety a postup opakujte, kým na špajli nebudú 3 kopy rímskeho šalátu a 2 kúsky bagety. Na koniec špajle navlečte 2 krevety.
- Po navlečení všetkých ingrediencií nechajte na každom konci špajle maximálne 1 cm voľný.
- Zostavený špíz položte na plech. Postup zopakujte so všetkými prísadami.
- Do malej misky dajte 1/2 šálky dresingu.
- Špízy bohato potrite dresingom a grilujte, kým chlieb a rímska šalátová zelenina nie sú mierne spálené a krevety nie sú prepečené, približne 3 minúty. Podľa potreby otáčajte.
- Hotové špízy preložte na veľký tanier a posypte zvyšným parmezánom.
- Podávajte teplé spolu s dresingom.