Sviatočný predkrm s tropickým doplnkom bude ozdobou vašej slávnostnej tabule.
Ingrediencie
- 1 cm hrubý plátok ananásu, olúpaný a zbavený jadierok
- 220 g – 330 g Brie alebo Camembert, vodorovne prekrojené na polovicu
- 8 plátkov prosciutta
- Krekry a chlieb na podávanie
Postup
- Pripravte gril na priamy a nepriamy ohrev.
- Ananás grilujte na priamom ohni do zlatista z oboch strán, približne 5 minút z každej strany. Nechajte 5 minút vychladnúť a potom položte na rozrezanú stranu jednej z polovíc syra.
- Na vrch položte druhú polovicu syra tak, aby sa odrezanou stranou dotýkala ananásu. Plátky prosciutta rozložte na pracovnú plochu tak, aby sa v strede prekrývali.
- Do stredu prosciutta položte koliesko syra a ananásu a jeden plátok po druhom prikryte. Syr a ananás by mali byť úplne zabalené do prosciutta.
- Grilujte na priamom ohni, kým nezačne chrumkať a získa zlatistú farbu, približne 3 minúty. Obráťte a pečte, kým nie je zlatistá a chrumkavá aj druhá strana, približne 3 minúty.
- Presuňte na nepriamy oheň a gril prikryte. Pečte, kým nie sú horúce a lepkavé, ešte 5 až 8 minút v závislosti od grilu. Podávajte s krekrami a chlebom.