Tento lahodný recept je hotový za 35 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete obslúžiť až 12 osôb.
Ingrediencie
- 3 lyžice papriky
- 1 lyžica cesnakového prášku
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžica suchej horčice
- 3 lyžice hrubej morskej soli
- 5 až 7 kg bravčovej pečene, najlepšie plece alebo bostonský zadok
- 1 a 1/2 šálky jablčného octu
- 1 šálka žltej alebo hnedej horčice
- 1/2 šálky kečupu
- 1/3 šálky baleného hnedého cukru
- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička kajenského korenia
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- tuk z bravčového mäsa
- 12 hamburgerových žemlí
- zelený šalát
- ohorky (na podávanie)
Počet porcií: 12
Čas prípravy: 35 minút
Postup
- V malej miske zmiešajte papriku, cesnak, hnedý cukor, suchú horčicu a soľ. Zmesou korenia potrite bravčové mäso. Prikryte a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu alebo až celú noc.
- Rúru predhrejte na 300 °C. Bravčové mäso vložte do pekáča a pečte ho približne 6 hodín. Teplomer na okamžité meranie teploty zapichnutý do najhrubšej časti bravčového mäsa by mal zaznamenať 75 °C, ale v podstate ho chcete piecť, kým sa nerozpadne.
- Kým sa bravčové mäso pečie, pripravte barbecue omáčku. V hrnci na miernom ohni zmiešajte ocot, horčicu, kečup, hnedý cukor, cesnak, soľ, kajenské korenie a čierne korenie. Za stáleho miešania varte 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Odstavte z ohňa a nechajte odstáť, kým nebudete pripravení.
- Keď je bravčové mäso hotové, vyberte ho z rúry a položte na veľký tanier. Nechajte mäso odpočívať približne 10 minút. Kým odpočíva, na strednom ohni odmastite panvicu 3/4 šálky vody a drevenou lyžicou pozbierajte všetky zhnednuté kúsky. Zredukujte približne na polovicu. Vlejte ju do hrnca s omáčkou a varte 5 minút.
- Kým je bravčové mäso ešte teplé, chcete ho vytiahnuť: vezmite 2 vidličky. Jednou z nich podoprite mäso a druhou ťahajte kúsky mäsa z pečene. Rozdrvené bravčové mäso vložte do misy a zalejte polovicou omáčky. Všetko dobre premiešajte, aby sa bravčové mäso pokrylo omáčkou.
- Na spodnú polovicu každej hamburgerovej žemle dajte lyžičkou bravčovú zmes a na vrch dajte šalát. Podávajte s kolieskami uhoriek a zvyšnou omáčkou.
TIP na šalát: Vo veľkej mise zmiešajte kapustu, mrkvu, červenú cibuľu, zelenú cibuľu a čili. V inej miske zmiešajte majonézu, horčicu, ocot, citrónovú šťavu a cukor. Zálievku nalejte na kapustovú zmes a jemne premiešajte. Zeleninový šalát ochuťte zelerovým semienkom, štipľavou omáčkou, soľou a čiernym korením. Pred podávaním nechajte 2 hodiny chladiť v chladničke.