Hlavné jedláRecepty

Recept na gnocchi s kuracou klobásou a paradajkami

Neskoré letné večery si žiadajú ľahké jedlo, ktoré je zároveň čerstvé a živé, bohaté na paradajky, bylinky a iné pochutiny zo záhrady. Gnocchi, cherry paradajky v pľuzgierikoch, kuracia klobása a hrsť bazalky – tieto všetky ingrediencie nájdete na zozname ingrediencií.

Ingrediencie

  • 1/2 kg mrazených halušiek
  • kuchynská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 255 g varenej kuracej klobásy, nakrájanej na hrubé kolieska
  • 500 g cherry alebo hroznových paradajok, pozdĺžne prekrojených na polovicu
  • 30-60 g čerstvých bazalkových listov, nakrájaných na tenké plátky

Postup

  1. Veľký hrniec s osolenou vodou priveďte do varu na stredne silnom ohni. Pridajte halušky a varte 2 minúty alebo podľa návodu na obale. Sceďte a pokvapkajte olivovým olejom.
  2. Rozohrejte liatinovú panvicu na strednom ohni s mierne pokvapkaným olivovým olejom. Pridajte klobásy a varte, kým nezačnú hnednúť (2 až 3 minúty). Klobásy zatlačte na hromadu na okraj panvice a zvýšte teplotu na maximum.
  3. Keď je panvica dosť horúca, pridajte paradajky šupkou nadol a v prípade potreby ich zatlačte. Varte ich 1 až 2 minúty, kým sa na nich neurobia pľuzgiere.
  4. Primiešajte klobásu a varte, kým paradajky aj klobása mierne nezhnednú, približne ďalšie 2 minúty. Vmiešajte halušky a varte, kým sa všetko nespojí a paradajky sa nerozpadnú na omáčku.
  5. Odstavte panvicu z ohňa a vmiešajte bazalku. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením. Okamžite podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang