Náš recept na glazovanú mrkvu, na ktorý potrebujete len tri ingrediencie a je pripravený za 15 minút, je ako stvorený na rušné večery počas pracovného týždňa, časovo náročné sviatky a všetko medzi tým.
Ingrediencie
- 1 kg mrkvy
- 4 lyžice masla, nakrájané na 4 kusy
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého korenia
Postup
- Mrkvu ošúpeme a zelené vrchy orežeme na požadovanú dĺžku. Hrubšie mrkvy rozrežte pozdĺžne na polovicu.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednom ohni a pridajte mrkvu. Varte 8 až 10 minút za občasného miešania, kým mrkva nezmäkne a maslo nezhnedne. Maslo začne tmavnúť a bude mať orieškovú vôňu.
- Primiešame hnedý cukor a odkryté varíme ešte niekoľko minút, kým hnedý cukor nezhustne a obalí mrkvu. Dochutíme soľou a korením a podávame.
TIP: Pripravte si ku glazovenej mrkve bešamelovú omáčku, ktorá vas zasýti. Je takisto rýchla a jednoduchá na prípravu.