Suroviny
- 1 pl vínneho octu
- 2 pl olivového oleja
- 150 g syru feta
- 1/2 bagety
- čerstvá bazalka
- 2 strúčky cesnaku
- 1 cibuľa (ideálne červená)
- 1 uhorka
- 2-3 červené papriky
- 6 paradajok
- soľ
- korenie
- príp. štipka čili
- 1 l vody resp. menej podľa želanej konzistencie
Postup
Očistite cesnak, cibuľu, papriku, uhorku a paradajky. Pozor! Paradajku i papriku treba takisto zbaviť kože. Paradajku stačí na niekoľko sekúnd namočiť do vriacej vody a ošúpete ju veľmi ľahko. Nechajte bagetu namočiť vo vode.
Rozmixujte zeleninu, začnúc uhorkou, cesnakom, cibuľou a niekoľkými lístkami bazalky. Pridajte papriku, paradajky a prípadne bagetu, zbavenú nadbytočnej vody vyžmýkaním.
Bagetu môžte a nemusíte pridávať, podľa toho, akú konzistenciu chcete docieliť. Ak má byť tekutejšia, bagetu nepridávajte. Na záver už len 2 lyžice olivového oleja, vínny ocot, soľ a korenie podľa chuti a odložiť do chladu aspoň na 2 hodiny.