Suroviny
- 1 kg varených olúpaných gaštanov
- 100 g vlašských orechov
- 200 g masla
- 200 g cukru
- 100 g čokolády.
- Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády
- 10 g masla
- 100 g cukru
- trocha vriacej vody
Postup
Maslo spoločne s cukrom vymiešame do spenenia. Orechy zomelieme na mäsovom mlynčeku, gaštany prelisujeme a oboje pridáme k maslu. Masu rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme zmäknutú čokoládu.
Trocha hladkej múky zmiešame s cukrom, posypeme ňou obrúsok a rozvaľkáme naň dva rovnaké obdĺžniky. Potom ich položíme na seba a zvinieme. Polevu pripravíme tak, že všetky ingrediencie na polevu zmiešame, ohrejeme a napokon ňou polejeme závin.