Tento chutný recept je hotový za 35 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.
Ingrediencie
Na pesto:
- 225 g nasekaných vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku nasekané nahrubo
- 1 červená alebo zelená paprika jalapeňo (5 cm), očistená od stopky a jadierok, nahrubo nasekaná
- 450 g strúhaného syra
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 85 g baby špenátu
- 85 g rukoly
- 60 ml extra panenského olivového oleja
Na cestoviny:
- 450 g cestovín fusilli
- 115 g syra, nastrúhaného na ozdobu
Postup
- Na prípravu pesta zmiešajte vlašské orechy, cesnak, jalapeňo, syr, soľ a korenie v kuchynskom robote. Spracujte, kým zmes nebude hladká. Pridajte špenát a rukolu a spracujte, kým sa nezmiešajú. Pri spustenom stroji postupne pridávajte olivový olej.
- Priveďte veľký hrniec s osolenou vodou do varu na silnom ohni. Pridajte cestoviny a za občasného miešania varte, kým nezmäknú, ale stále sú pevné, približne 8 až 10 minút.
- Sceďte a vyhraďte si asi 225 ml vody z cestovín.
- Uvarené cestoviny a pesto dajte do veľkej misy. Omáčku dobre premiešajte a v prípade potreby ju zrieďte trochou vody z cestovín.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Ozdobte hoblinami nastrúhaného syra a podávajte.