Hlavné jedláRecepty

Fettuccine s klobásou a omáčkou z bôčika – recept

Omáčka na cestoviny, ktorá vás zasýti. Ak sa vám nechce vyrábať domáce cestoviny, pokojne použite aj kvalitné fettuccine z obchodu.

Ingrediencie

Na omáčku:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 300 g hovädzieho bôčika nakrájaného na dvojcentimetrové kocky
  • Soľ a korenie
  • 1/4 šálky nebielenej múky
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa nakrájaná na drobné kocky
  • 1/3 šálky suchého červeného vína
  • 3 klobásy, rozkrojené na polovicu
  • 3 šálky konzervovaných paradajok, prepasírovaných
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 šálka vody alebo vývaru
  • 1 vetvička čerstvej majoránky, len listy
  • 1/8 lyžičky muškátového orieška
  • štipka cukru

Na vaječné cestoviny:

  • 2 šálky múky plus na posypanie
  • 4 vajcia
  • Soľ

Postup

  1. Príprava omáčky: V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Bôčik posypte soľou a korením a potom ho obaľte v múke. Na panvici ho opečte, kým pekne nezhnedne. Pridajte cesnak a cibuľu a restujte asi 5 minút.
  2. Podlejte vínom. Pridajte klobásy, paradajky, paradajkový pretlak, vodu, majoránové listy, muškátový oriešok a cukor. Premiešajte a varte na miernom ohni, kým mäso nezmäkne, 3 až 4 hodiny. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  3. Príprava cestovín: Do kuchynského robota pridajte múku a vajcia. Vymiešajte cesto. Vyberte ho a položte na pomúčenú plochu.
  4. Cesto miesime asi 5 minút, kým nie je vláčne. Zabaľte ho do fólie a nechajte 30 minút odpočívať.
  5. Cesto rozvaľkajte pomocou strojčeka na cestoviny a nakrájajte pomocou nadstavca na fettuccine. Cestoviny ukladajte v jednej vrstve na mierne pomúčenú plochu, kým nie sú všetky rozvaľkané.
  6. Fettuccine varte v osolenej vode, kým nie sú al dente, približne 2 minúty. Nechajte odkvapkať. Časť cestovín dajte na tanier, naberte na ne trochu omáčky a vychutnajte si ich.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang