Hlavné jedlá

Feniklový šalát – recept

Kandizované vlašské orechy a korenisto-bylinková gorgonzola osviežujúco dopĺňajú tento šalát a vytvárajú zimno-pikantnú aromatickú kompozíciu.

Prísady:

  • hrsť vlašských orechov
  • 5 kumquatov
  • 1 zrelá hruška
  • 1 jablko
  • 150 g gorgonzoly
  • 1 fenikel alebo 3 minifenikle
  • 3 reďkovky
  • sušený tymian
  • soľ a korenie
  • hnedý cukor
  • med
  • 1 šalotka

Postup:

Najskôr umyjeme fenikel, hrušku, jablko, kumquaty a reďkovky, všetko nakrájame na tenké krúžky. Následne orestujeme na panvici vlašské orecky s trochou hnedého cukru, kým cukor skaramelizuje. Vlašské orechy pridáme spolu s nakrájanou gorgonzolou do misy medzi ostatné prísady.

Tým sa vytvorí lahodná chuťová kompozícia zo sladkého ovocia, kandizovaných orechov, čerstvej zeleniny a bylinno-korenistej gorgonzoly. Na tenké kolieska pokrájaná šalotka pridá jedlu na ostrosti. Dochutením korením, soľou, tymianom a medom je dosiahnutá rovnováha medzi sladkými a bylinnými arómami.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang