Suroviny
- 120 g fazule
- 80 g rôznej koreňovej zeleniny
- soľ
- 30 g masla
- 30 g hladkej múky
- 30 g cibule
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- majorán
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 žemle
- 30 g oleja
Postup
Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej papriky, ktorú predtým zriedime a dobre prevaríme.
Pred koncom varu pridáme do polievky trochu majoránu a rozotretý cesnak.
Hotovú polievku dochutíme soľou a podávame s opečenou žemľou pokrájanou na kocky.