Pre milovníkov curry sme pripravili skvelú zeleno oranžovú pochúťku, za ktorou sa len tak zem zľahne. Prvý krát nám ju pripravil jeden z našich degustátorov Lukáš a išli sme sa zadusiť. Samozrejme, že v tom pozitívnom slova zmysle.
Nebudeme teda súkromníčky a o tento lahodný recept sa podelíme aj s vami.
Recept pre 2 osoby
Potrebujeme
- 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- 160 – 200 ml kokosového mlieka (1 malá konzerva)
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 chemicky neošetrený citrón
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 2 čajové lyžičky mletého curry korenia
Postup
Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich zvlásť na malé kúsky. Umyjeme si brokolicu a ošúpeme mrkvu. Brokolicu rozdelíme na malé „ružičky“ a mrkvu si nakrájame na cca pol cm krúžky.
V hrnci si rozpálime kokosový olej. Jemne opečieme cibuľu a cesnak s curry korením.
Pridáme brokolicu, mrkvu a trošku soli. Zeleninu zľahka orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom, zeleninovým vývarom a pridáme pol čajovej lyžičky citrónovej kôry. Hrniec zakryjeme pokličkou a necháme na nižšej teplote variť cca 12 minút.
Dochutíme soľou, korením a jednou polievkovou lyžicou citrónovej šťavy a ak sa nám máli tak aj curry korením.
Prajeme dobrú chuť!
Vedeli ste? že…
Kokosový olej zrýchľuje metabolizmus a preto je výborným spaľovačom tukov? Okrem toho redukuje cholesterol. 2 lyžičky nás zasýtia na niekoľko hodín. Čistí krv, vďaka čomu sa zlepšuje kvalita pleti. Taktiež posilňuje zubnú sklovinu.
Je to rastlinný olej ktorý neobsahuje cholesterol. Stimuluje vylučovanie hormónov štítnou žľazou a pomáha cholesterol v tele odbúravať. Príslušné hormóny konvertujú cholesterol na dôležitý sterol – progesterón. Ten spomaľuje prejavy starnutia. Je ľahko stráviteľný a vhodný na smaženie, varenie aj pečenie. Jedlám dodáva nádych exotiky.