Príprava týchto falošných kapustových roliek je mimoriadne jednoduchá, s použitím pár bežne dostupných surovín. Ak ale máte radšej výraznejšiu chuť, zvážte pridanie drveného cesnaku, papriky, tymiánu alebo kajenského korenia.
Suroviny
- 900 g mletého hovädzieho mäsa
- 1500 g nakrájanej kapusty
- 1 plechovka paradajkovej omáčky
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 1 šálka nevarenej bielej ryže
- 1 lyžička soli
- 2 šálky hovädzieho vývaru
Postup
- Pedhrejte rúru na 175 °C.
- Rozohrejte veľkú panvicu. Mleté hovädzie mäso poduste, kým nezhnedne a nerozpadne sa, 5-7 minút.
- Vo veľkej miske zmiešajte kapustu, paradajkovú omáčku, cibuľu, ryžu a soľ. Vmiešajte uvarené mleté hovädzie mäso. Zmes nalejte do zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm a zalejte ju hovädzím vývarom.
- Prikryte a pečte vo vyhriatej rúre 1 hodinu.
- Premiešajte, znovu zakryte a pečte, kým kapusta nezmäkne a ryža nebude mäkká, ďalších 20-30 minút.