Etouffee z langúst je jemný, hustý guláš, ktorý sa zvyčajne podáva s ryžou a je plný kreolských chutí. Je to jedinečné jedlo, ktoré sa musí ochutnať.
Ingrediencie
- 1/2 pohára masla nakrájaného na kocky
- 1/2 šálky plus 2 lyžice hladkej múky
- 1 a 1/4 šálky nakrájaného zeleru
- 1 šálka nakrájanej zelenej papriky
- 1/2 šálky nasekanej zelenej cibule
- 1 plechovka kuracieho vývaru
- 1 šálka vody
- 1/4 šálky mletej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- 1 bobkový list
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1 kg mrazeného vareného mäsa z langúst, rozmrazené
- horúca varená ryža
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 6
Postup
- V hrnci zmiešajte ryžu a 6 šálok vody. Na silnom ohni ju priveďte do varu.
- Znížte teplotu na minimum, panvicu zakryte a varte, kým ryža nezmäkne a voda sa nevstrebe (15 až 20 minút).
- Kým sa ryža varí, rozpustite maslo na veľkej panvici na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a za stáleho miešania ju varte, kým nie je priehľadná.
- Vmiešajte cesnak a varte, kým sa nerozvonia (približne 1 minútu).
- Vmiešajte múku.
- Následne postupne vmiešajte paradajkovú omáčku a zvyšný 1 pohár vody.
- Pridajte račie chvosty a priveďte do varu.
- Vmiešajte zelenú cibuľku a dochuťte soľou, korením a korením Cajun.
- Znížte teplotu na minimum a varte, kým nie sú langusty uvarené, nie tvrdé (5 až 10 minút).
Podávanie: Étouffée podávajte na varenej ryži.