Hlavné jedláRecepty

Recept na etouffee z langúst

Etouffee z langúst je jemný, hustý guláš, ktorý sa zvyčajne podáva s ryžou a je plný kreolských chutí. Je to jedinečné jedlo, ktoré sa musí ochutnať.

Ingrediencie

  • 1/2 pohára masla nakrájaného na kocky
  • 1/2 šálky plus 2 lyžice hladkej múky
  • 1 a 1/4 šálky nakrájaného zeleru
  • 1 šálka nakrájanej zelenej papriky
  • 1/2 šálky nasekanej zelenej cibule
  • 1 plechovka kuracieho vývaru
  • 1 šálka vody
  • 1/4 šálky mletej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica paradajkovej pasty
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1 kg mrazeného vareného mäsa z langúst, rozmrazené
  • horúca varená ryža

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 6

Postup

  1. V hrnci zmiešajte ryžu a 6 šálok vody. Na silnom ohni ju priveďte do varu.
  2. Znížte teplotu na minimum, panvicu zakryte a varte, kým ryža nezmäkne a voda sa nevstrebe (15 až 20 minút).
  3. Kým sa ryža varí, rozpustite maslo na veľkej panvici na strednom ohni.
  4. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania ju varte, kým nie je priehľadná.
  5. Vmiešajte cesnak a varte, kým sa nerozvonia (približne 1 minútu).
  6. Vmiešajte múku.
  7. Následne postupne vmiešajte paradajkovú omáčku a zvyšný 1 pohár vody.
  8. Pridajte račie chvosty a priveďte do varu.
  9. Vmiešajte zelenú cibuľku a dochuťte soľou, korením a korením Cajun.
  10. Znížte teplotu na minimum a varte, kým nie sú langusty uvarené, nie tvrdé (5 až 10 minút).

Podávanie: Étouffée podávajte na varenej ryži.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang