Chuť paradajok v spojení s kuracím mäsom je veľmi chutnou kombináciou, tento jednoduchý recept si určite obľúbite.
Suroviny
- 8 kuracích stehien bez kože s kosťou (približne 1,35 kg)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- štipka červenej papriky
- 1 lyžice paradajkového pretlaku
- 125 ml suchého červeného vína
- 425 g opláchnutá a odkvapkaná fazuľa cannellini alebo Great Northern
- 1 plechovka nakrájaných paradajok
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžička talianskej bylinkovej zmesi
- 1 hlávka escarole (asi 450 g), nahrubo nasekaná
- 35 g strúhaného pecorina
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Kuracie mäso osoľte a okoreňte. Vo veľkej hlbokej panvici vhodnej do rúry rúry rozohrejte olej na strednom ohni.
- Kuracie mäso položte kožou nadol na panvicu a opekajte, v prípade potreby po častiach, na stredne silnom ohni, približne 4 minúty z každej strany, potom preložte na tanier.
- Znížte teplotu, pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a červenú papriku. Duste približne 7 minút. Vmiešajte paradajkový pretlak a varte asi 1 minútu.
- Pridajte víno, fazuľu, paradajky, kurací vývar a talianske bylinky a priveďte k varu.
- Vráťte kurča do panvice. Preneste do rúry a pečte odkryté, kým kurča nie je upečené, mäkké a mierne zhnednuté, približne 25 minút.
- Kuracie mäso preložte na tanier. Vráťte panvicu na sporák na stredný oheň, vmiešajte escarole a varte, kým zelenina nezvädne, asi 4 minúty.
- Vmiešajte syr a podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie mäso prelejte omáčkou a podávajte.