Suroviny
- Cca 600 g červenej kapusty
- 1 lyžica masti alebo slaniny
- soľ
- rasca
- 1 menšia cibuľa
- 1 stredne veľký surový zemiak
- 2 lyžice octu
Na zápražku potrebujeme :
- 1 lyžicu masti
- 1/2 cibule
- 1 nie plná lyžica hladkej múky
Postup
Rozobratú kapustu umyjeme a vykrojíme hlúb. Kapustu nakrájame na rezance, vložíme do kastróla a zalejeme vodou, aby bola len ponorená. Osolíme, pridáme taktiež masť a rascu.
Cibuľu buď postrúhame , prípadne jemne nakrájame a pridáme ku kapuste. Varíme od mäkka. Medzitým polovicu cibule nakrájame jemne a na masti opražíme. Potom pridáme múku a urobíme bledú zápražku a zalejeme ju vodou z kapusty.
Pomiešame, necháme povariť a pridáme ku kapuste. Zemiak olúpeme, postrúhame a pridáme ku kapuste. Kapustu ešte okyslíme octom a podusíme, až kým nezhustne.