Tento recept kombinuje šťavnatú dulu s osviežujúcim citrónom, aromatickou vanilkou a škoricou. Sladký marcipán a silný javorový sirup zjemňujú chuť a príjemne voňajú.
PRÍSADY:
- 1 citrón
- 1 dula
- štipka škorice
- 1 vanilkový struk
- 50 g hnedého cukru
- 1 polievková lyžica javorového sirupu
- 2 polievkové lyžice marcipánovej hmoty
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice ovsených vločiek
- 3 polievkové lyžice mlieka
- štipka soli
- 2 polievkové lyžice cukru
Postup
Trúbu rozohrejeme na 190°C, dulu pokrájame na kúsky, ktoré zmiešame s citrónovou šťavou, marcipánom, škoricou, javorovým sirupom a dreňou z vanilkového struku. Cestom naplníme malé formičky. Dulová kôra nájde svoje použitie neskôr – na efektnú dekoráciu.
Pre drobinovú posýpku zmiešame studené maslo s múkou, ovsenými vločkami, cukrom, soľou a škoricou. Posýpku rovnomerne pomrvíme na koláče. Koláče pečieme do zlatohnedého sfarbenia posýpky. Kôru duly pokrájame na tenké pásiky a obalíme ich v cukre. Pásiky rovnomerne uložíme na upečené koláčiky. Náš tip: koláčiky chutia najlepšie s vlastnoručne vyrobenou mandľovou zmrzlinou.