Potrebné prísady:
- 2 lístkové cesta
- 1 l mlieka
- 4 balíčky Zlatého klasu
- 250 g masla
- 3-4 PL práškového cukru
- 4 smotany na šľahanie
Postup prípravy:
Lístkové cestá rozvaľkáme na veľkosť plechu a každé upečieme. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a zašľaháme doň vychladnutý krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, môžeme pridať cukor podľa chuti.
Jedno upečené lístkové cesto potrieme krémom a naň natrieme šľahačku. Druhý plát lístkového cesta rozkrájame (rozstriháme) na menšie štvorce a poukladáme ich na šľahačku. Dáme na chladné miesto struhnúť. Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom a režeme podľa poukladaných štvorcov.