Recepty

Recept na domáce vaječné rezance

Príprava týchto domácich rezancov je veľmi jednoduchá a zvládnete ju aj bez strojčeka na cestoviny.

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky + ďalšia podľa potreby
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vody + ďalšia podľa potreby

Postup

  1. Do kuchynského robota s nadstavcom s čepeľou vložte 1 a 1/2 šálky hladkej múky a 1/4 lyžičky kuchynskej soli. Pulzujte, aby sa spojili. Pridajte 2 veľké vajcia a 1 čajovú lyžičku vody a pulzujte, kým sa nevytvoria omrvinky veľkosti kuskusu.
  2. Cesto stlačte medzi rukami: malo by sa ľahko spojiť bez toho, aby bolo príliš mokré. Ak je príliš suché, pridajte po 1/2 lyžičke viac vody.
  3. Cesto preneste na pracovnú plochu a stočte ho do gule.
  4. Hnetieme ho, kým nie je hladké a pružné. Ak sa lepí, pridávame malé množstvo múky.
  5. Z cesta vytvorte guľu, prikryte ho fóliou a nechajte 30 minút odpočívať.
  6. Cesto rozdeľte na 2 časti. Jeden kus nechajte zabalený a druhý rozvaľkajte valčekom na čo najtenší plát (ako papier). Ak sa cesto lepí, pridajte podľa potreby viac múky.
  7. Pomocou kuchárskeho noža alebo krájača na pizzu nakrájajte cesto na pásy široké asi 1,2 cm.
  8. Preneste ich na plech vystlaný papierom na pečenie a zopakujte so zvyšným cestom.
  9. Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte rezance a varte, kým nie sú al dente, občas premiešajte, aby sa neprilepili, 3 až 6 minút, v závislosti od hrúbky rezancov.
  10. Scedíme a podávame.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang