Čerstvé domáce cestoviny chutia najlepšie! Vyskúšajte tieto ravioly s voňavou omáčkou.
Ingrediencie
Na cesto:
- 5 až 5 a 1/2 šálky múky
- 6 veľkých vajec
- 1/2 šálky vody
- 1 lyžica olivového oleja
Na náplň:
- 450 g syra ricotta
- 2 šálky strúhanej mozzarelly
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- 1 veľké vajce, mierne rozšľahané
- 2 lyžičky mletej čerstvej bazalky
- 1 lyžička mletej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička mletého čerstvého oregana
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/8 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky korenia
Na omáčku:
- 1 plechovka drvených paradajok
- 1 a 1/2 šálky paradajkového pretlaku
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/3 šálky vody
- 1/3 šálky paradajkového pretlaku
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice mletej čerstvej bazalky
- 1 lyžica mletej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica mletého čerstvého oregana
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
Postup
- Do veľkej misy dajte 5 šálok múky. V strede urobte jamku. Rozšľahajte vajcia, vodu a olej; nalejte do jamky. Premiešajte a vytvorte guľu.
- Vyklopte na pomúčenú plochu, mieste, kým nebude hladké a pružné, 4-6 minút, a v prípade potreby pridajte zvyšnú múku, aby sa cesto nelepilo. Prikryte a nechajte 30 minút odpočívať.
- Medzitým v hrnci zmiešajte prísady na omáčku. Priveďte do varu. Znížte teplotu a prikryte a za občasného miešania varte 1 hodinu.
- Vo veľkej mise zmiešajte prísady na plnku. Prikryte a uložte do chladničky, kým nebude pripravená na použitie.
- Cesto na cestoviny rozdeľte na štvrtiny, 1 časť rozvaľkajte na hrúbku 1,5 mm. Dajte po čajových lyžičkách náplne na polovicu plátu cesta. Preložte plát, stlačte ho, aby sa uzavrel. Kolieskom na cesto nakrájajte na štvorce. Opakujte so zvyšným cestom a náplňou.
- Priveďte do varu osolenú vodu. Pridajte ravioly. Znížte teplotu na mierny ohrev; varte, kým ravioly nevyplávajú na povrch a nezmäknú, 1-2 minúty. Nechajte odkvapkať. Na ravioly nalejte omáčku.