Výborný recept na domáce Ravioli.
Ingrediencie
- 600 g univerzálnej múky
- 6 veľkých vajec
- 125 ml vody
- 1 lyžica olivového oleja
Omáčka:
- 1 plechovka drvených paradajok
- 250 ml paradajkového pretlaku
- 125 g strúhaného parmezánu
- 115 ml vody
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice mletej čerstvej bazalky
- 1 lyžica mletej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica mletého čerstvého oregana
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
Plnka:
- 420 g syra ricotta
- 500 g strúhaného polotučného syra mozzarella
- 115 g strúhaného parmezánu
- 1 veľké vajce, rozšľahané
- 2 lyžičky mletej čerstvej bazalky
- 1 lyžička mletej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička mletého čerstvého oregana
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/8 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky korenia
Postup
- Do veľkej misy dajte múku. V strede urobte jamku. Rozšľahajte vajcia, vodu a olej a nalejte do jamky. Premiešajte a vytvorte guľu cesta.
- Preklopte na pomúčenú plochu; mieste cesto, kým nebude hladké a pružné, 4 – 6 minút, a v prípade potreby pridajte múku, aby sa cesto nelepilo. Prikryte a nechajte 30 minút odpočívať.
- Medzitým zmiešajte prísady na omáčku. Priveďte ju do varu. Znížte teplotu; prikryte a za občasného miešania varte 1 hodinu.
- Vo veľkej miske zmiešajte prísady na plnku. Prikryte a uložte do chladničky, kým nebude pripravená na použitie.
- Cesto na cestoviny rozdeľte na štvrtiny; 1 časť rozvaľkajte. Cestoviny nechajte zakryté, kým nebudú pripravené na použitie. Dajte náplň na polovicu plátu cestovín.
- Preložte plát a stlačte ho, aby sa uzavrel. Kolieskom na cesto nakrájajte na štvorce. Opakujte so zvyšným cestom a náplňou.
- Priveďte do varu vodu s osolenou vodou. Pridajte ravioly. Znížte teplotu na mierny ohrev a varte, kým ravioly nevyplávajú na povrch a nezmäknú, 1-2 minúty.
- Nechajte odkvapkať. Na ravioly nalejte omáčku.