Ak raz vyskúšate domáce knedličky, svojou chuťou si vás získajú natoľko, že po tých z obchodu už zrejme nesiahnete.
Suroviny
- 1 šálka hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička bieleho cukru
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžica margarínu
- ½ šálky mlieka
Postup
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Vmiešajte maslo a mlieko a miešajte, kým nevznikne cesto, ktoré je dostatočne husté na to, aby sa dalo naberať lyžicou.
- Cesto nechajte 3 až 5 minút odpočívať.
- Cesto po lyžiciach hádžeme do vriaceho guláša alebo polievky. Ak chcete knedlíčky ako prílohu, varte ich v osolenej vode.
- Prikryte a varte bez pokrievky 15 minút.
TIP: Ak chcete pripraviť petržlenové knedličky, pridajte do suchých prísad 1 polievkovú lyžicu sušeného petržlenu. Ak chcete získať jemnejšiu konzistenciu, preosejte múku.