Naučte sa, ako si vyrobiť čerstvo osladenú domácu šľahačku len z 3 jednoduchých ingrediencií. Vďaka svojej ľahkej a nadýchanej štruktúre je šľahačka dokonalou polevou na koláče, torty, cupcakes, palacinky, cheesecake, trifles a mnoho ďalšieho.
Ingrediencie
- 240 ml plnotučnej smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového alebo kryštálového cukru
- 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Ručným mixérom alebo kuchynským mixérom so šľahacím nadstavcom šľahajte smotanu, cukor a vanilkový extrakt pri stredne vysokých otáčkach, kým sa nevytvoria stredne vysoké špičky, približne 3-4 minúty.
- Stredné špičky sú medzi jemnými/voľnými a tuhými špičkami a majú ideálnu konzistenciu na polievanie a zdobenie dezertov.
- Ak ste náhodou vyšľahali príliš veľa smotany a vyzerá to, že je zrazená a ťažká, prilejte ešte trochu studenej smotany a jemne ju vmiešajte stierkou, kým sa nevyrovná.
- Použite ihneď alebo ho pevne zakryte a nechajte vychladnúť v chladničke až 24 hodín.