Recepty

Recept na domácu šľahačku

Naučte sa, ako si vyrobiť čerstvo osladenú domácu šľahačku len z 3 jednoduchých ingrediencií. Vďaka svojej ľahkej a nadýchanej štruktúre je šľahačka dokonalou polevou na koláče, torty, cupcakes, palacinky, cheesecake, trifles a mnoho ďalšieho.

Ingrediencie

  • 240 ml plnotučnej smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového alebo kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  1. Ručným mixérom alebo kuchynským mixérom so šľahacím nadstavcom šľahajte smotanu, cukor a vanilkový extrakt pri stredne vysokých otáčkach, kým sa nevytvoria stredne vysoké špičky, približne 3-4 minúty.
  2. Stredné špičky sú medzi jemnými/voľnými a tuhými špičkami a majú ideálnu konzistenciu na polievanie a zdobenie dezertov.
  3. Ak ste náhodou vyšľahali príliš veľa smotany a vyzerá to, že je zrazená a ťažká, prilejte ešte trochu studenej smotany a jemne ju vmiešajte stierkou, kým sa nevyrovná.
  4. Použite ihneď alebo ho pevne zakryte a nechajte vychladnúť v chladničke až 24 hodín.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang