Múku vysypeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme 1-1,5 hod. kysnúť.
Krok 2
Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti, urobíme bochníčky a necháme podkysnúť. Po jednom zvinieme do tvaru knedle, ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku 20 minút. Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.
Krok 3
Vyberieme pomocou podberáka, ja dávam na olejom pomastenú tacku, potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle, lebo spravím redšie cesto, tak musím pridať múku. Dá sa aj zamraziť, nemrví sa, je chutná. Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare. Vyjdu cca 4 knedle.
TIP: Mimoriadne chutnou verziou je aj domáca karlovarská knedľa, ktorej príprava odráža hlboké korene v českej kultúre a histórii.