Ako pripraviť dokonalú dávku popcornu bez spálených zŕn? Tento jednoduchý domáci recept na popcorn vám to prezradí.
Ingrediencie
- 3 lyžice kokosového oleja alebo extra panenského olivového oleja
- 1/3 šálky kvalitných popcornových zŕn
- 1 lyžica masla alebo viac podľa chuti, voliteľné
- Soľ podľa chuti
Postup
- V hrnci s hrubým dnom zohrejte olej na stredne vysokej teplote. Ak používate kokosový olej, nechajte všetok tuhý olej rozpustiť. Do oleja vložte 3 alebo 4 popcornové zrná a počkajte, kým prasknú.
- Keď zrnká prasknú, pridajte zvyšok popcornových zŕn v rovnomernej vrstve. Hrniec prikryte, stiahnite z ohňa a počítajte 30 sekúnd.
- Vráťte panvicu na oheň: popcorn by mal čoskoro začať pukať a to naraz. Keď sa popcorn začne praskať v veľkom, jemne potriasajte panvicou a pohybujte ňou sem a tam nad horákom.
- Keď sa pukanie spomalí na niekoľko sekúnd medzi jednotlivými puknutiami, odstráňte panvicu z ohňa:
- odstráňte pokrievku a popcorn okamžite vysypte do širokej misy.
- V prázdnej horúcej panvici rozpustite maslo: Ak pridávate maslo, môžete ho ľahko rozpustiť tak, že ho vložíte do prázdnej, ale horúcej panvice. Roztopené maslo vylejte na popcorn a premiešajte.
- Popcorn posypte soľou podľa chuti. Prípadne môžete použiť aj iné dochucovadlá: údenú papriku, sušené droždie, kajenské korenie, chilli, kari, rascu, strúhaný parmezán.