Divoké koreniny sa v tomto chrumkavom šaláte spájajú so šťavnatými brusnicami, aromatickými hríbmi a jemnými prepeličími vajcami a vytvárajú harmonickú, aromatickú a bezgluténovú zmes.
Prísady
- divoký (divý) šalát
- tri klobúčiky hnedých šampiňónov
- hrsť brusníc
- 1 zrelé kaki
- hrsť pekanových orechov
- hrsť zelenej fazuľky
- 1 šalotka
- hrsť klíčkov červenej repy
- soľ a korenie
- sušené koreniny: šalvia, tymian a rozmarín
- tekvicový olej
Postup
Na začiatku dáme variť prepeličie vajcia a zelenú fazuľku. Divoký šalát umyjeme, dáme do misy. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, šampiňóny na jemné plátky, kaki na malé kúsky a potom ich pridáme do misy so šalátom.
Uvarené vajcia ošúpeme, rozkrojíme na polovice a spolu s fazuľkou, brusnicami, repovými klíčkami a pekanovými orechmi ich pridáme k šalátu.
Tým vznikne dynamická kombinácia aromatických korenín, chrumkavých orechov, sladkého kaki, jemných prepeličích vajec a kyselkavých brusníc. Šalát pokropíme ešte tekvicovým olejom, ochutíme soľou, korením, rozmarínom a tymianom, čím získa ešte intenzívnejšiu arómu.