Hlavné jedlá

Divoký šalát – recept

Divoké koreniny sa v tomto chrumkavom šaláte spájajú so šťavnatými brusnicami, aromatickými hríbmi a jemnými prepeličími vajcami a vytvárajú harmonickú, aromatickú a bezgluténovú zmes.

Prísady

  • divoký (divý) šalát
  • tri klobúčiky hnedých šampiňónov
  • hrsť brusníc
  • 1 zrelé kaki
  • hrsť pekanových orechov
  • hrsť zelenej fazuľky
  • 1 šalotka
  • hrsť klíčkov červenej repy
  • soľ a korenie
  • sušené koreniny: šalvia, tymian a rozmarín
  • tekvicový olej

Postup

Na začiatku dáme variť prepeličie vajcia a zelenú fazuľku. Divoký šalát umyjeme, dáme do misy. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, šampiňóny na jemné plátky, kaki na malé kúsky a potom ich pridáme do misy so šalátom. 

Uvarené vajcia ošúpeme, rozkrojíme na polovice a spolu s fazuľkou, brusnicami, repovými klíčkami a pekanovými orechmi ich pridáme k šalátu. 

Tým vznikne dynamická kombinácia aromatických korenín, chrumkavých orechov, sladkého kaki, jemných prepeličích vajec a kyselkavých brusníc. Šalát pokropíme ešte tekvicovým olejom, ochutíme soľou, korením, rozmarínom a tymianom, čím získa ešte intenzívnejšiu arómu.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang