Suroviny
- 1 divá kačica cca 1 kg
- 50 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- pomarančová kôra z 1/2 pomaranča (v celku)
- 20 g zeleru
- 20 g mrkvy
- šťava z 1 pomaranča
- 500 ml vody
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Kačicu vypitveme, osolíme a na masle necháme na pekáči zružovieť. Potom kačicu vyberieme a do tuku vmiešame 1 lyžicu múky a neustále miešame až pokým nezhnedne. Potom postupne prilievame 500 ml teplej vody. Kačicu rozpolíme, okoreníme a vložíme do omáčky.
Necháme podusiť s kôrou pomaranča bez bielej dužiny ( sparenou vrelou vodou ) a s kúskom zeleru a mrkvy. Potom kačicu rozdelíme na porcie, šťavu precedíme a opäť porcie vložíme do omáčky. Tesne pred podávaním pokvapkáme pomarančovou šťavou. Do šťavy môžeme pridať trošku cukru.