Vychutnajte si neskoré výdatné raňajky, či skorý obed, v ktorom nebude chýbať tento burger v sladkom bageli.
Ingrediencie
- 675 g mletého hovädzieho mäsa
- 3 lyžice čerstvo nasekaných petržlenových listov
- 2 lyžice strúhanej cibule
- mix soli, čierneho korenia a cesnakového prášku
- 2 lyžice masla
- 3 vajcia
- 6 plátkov slaniny
- 3 bagele
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhanú cibuľu. Výdatne ochuťte mixom korenín. Vytvorte 3 hamburgerové placky.
- Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne silnom ohni a postriekajte ju olejom. Pridajte hamburgery a opekajte ich asi 4 až 5 minút z každej strany.
- Na rozpálenej panvici opečte slaninu, kým nie je chrumkavá. Vyberte ju a osušte na papierových utierkach. Odložte bokom.
- Kým sa hamburgery opekajú, rozohrejte nepriľnavú panvicu na strednom ohni. Pridajte 2 lyžice masla. Do panvice rozbijeme 3 vajcia a pripravíme volské oká.
- Na spodné časti bagelov položte hamburgerové placky, po 2 kúsky slaniny a volské oko.
Menu na brunch perfektne doplní výdatný kokteil – vyskúšajte recept na obľúbenú Bloody Mary.