PečivoRecepty

Dámsky burger na brunch – recept

Vychutnajte si neskoré výdatné raňajky, či skorý obed, v ktorom nebude chýbať tento burger v sladkom bageli.

Ingrediencie

  • 675 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 lyžice čerstvo nasekaných petržlenových listov
  • 2 lyžice strúhanej cibule
  • mix soli, čierneho korenia a cesnakového prášku
  • 2 lyžice masla
  • 3 vajcia
  • 6 plátkov slaniny
  • 3 bagele

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhanú cibuľu. Výdatne ochuťte mixom korenín. Vytvorte 3 hamburgerové placky.
  2. Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne silnom ohni a postriekajte ju olejom. Pridajte hamburgery a opekajte ich asi 4 až 5 minút z každej strany.
  3. Na rozpálenej panvici opečte slaninu, kým nie je chrumkavá. Vyberte ju a osušte na papierových utierkach. Odložte bokom.
  4. Kým sa hamburgery opekajú, rozohrejte nepriľnavú panvicu na strednom ohni. Pridajte 2 lyžice masla. Do panvice rozbijeme 3 vajcia a pripravíme volské oká.
  5. Na spodné časti bagelov položte hamburgerové placky, po 2 kúsky slaniny a volské oko.

Menu na brunch perfektne doplní výdatný kokteil – vyskúšajte recept na obľúbenú Bloody Mary.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang