Toto jedlo snúbi mexickú quesadillu s kórejským kimchi, čím vytvára chutnú, pestrú kreáciu na potešenie pre oči i chuťové poháriky.
Prísady:
- 10 plátov cesta na quesadillu
- 300 g syra chedar
- Mäso
- 500 g bravčovej filety
- 2 cibule
- 1 karotka
- 100 ml sójovej omáčky
- 20 ml sezamového oleja
- 1 polievková lyžica cukru
- soľ a korenie
- zväzok lahôdkovej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- zázvor
- 3 polievkové lyžice ryžového/kukuričného sirupu
- polovica hrušky nashi
- 2 polievkové lyžice mletej chilli papričky
- Kimchi
- 500 g Pak Choi
- 1 karotka
- kus zázvoru
- 1 zväzok lahôdkovej cibule
- 1 zväzok pažítky
- polovica hrušky nashi
- 2 červené cibule
- korenie a soľ
- 1 polievková lyžica cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené chillli papričky
- 2 polievkové lyžice pokrájaných zaváraných chilli p.
- 1 polievková lyžica rybej omáčky
- 1 polievková lyžica medu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a korenie
Postup
Ostrá kimchi kapusta: Jednotlivé listy Pak Choia namočíme do vody a štedro osolíme. Kapusta nasiakne vodu. Medzitým zmiešane ryžovú múku s cukrom, rybacou omáčkou, kúskami karotky i zázvoru a všetkými druhmi cibule. Umyté listy kapusty namočíme do tejto marinády na jeden až dva dni.
Následne nakrájame mäso na menšie pásiky a pripravíme marinádu: najemno nakrájanú cibuľu a mrkvu zmiešame s pokrájanou nashi hruškou, postrúhaným zázvorom, cesnakom a ochutíme korením, soľou, hnedým cukrom, ryžovým sirupom a mletou chilli paprikou.
Dobre premiešame a vložíme mäso do pripravenej zmesi. Keď mäso vsiakne pálivo-sladkú chuť, sprudka ho opečieme na panvici, rovnomerne ho rozdelíme na plátky quesadilly cesta spolu s kimchi a postrúhaným syrom. Pokryjeme ďalším plátom cesta. Quesadillu opečieme do chrumkava na horúcej panvici z oboch strán.