Potrebujeme:
- 3 stredne veľké cvikly
- 1 cibuľa
- olej
- 5 šálok zeleninového vývaru
- 2 lyžice octu
- soľ a korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Cibuľu nahrájanú na kocky osmažíme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme cviklu, ktorú si vopred nastrúhame. Cviklu dusíme pod pokrievkou približne 5 minút. Podusenú cviklu zalejeme vývarom a varíme ďalších 5 minút. Potom zmixujeme a varíme ďalších približne 5 minút. Polievku dochutíme soľou, korením a octom.
Podávame s lyžicou bieleho jogurtu a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Pozor: pri strúhaní cvikle si radšej oblečte zásteru, alebo staré tričko ak nechcete mať z oblečenia najnovší módny výstrelok