Tieto čokoládové muffiny sú jednoducho vynikajúce. Neuveríte, ako ľahko a rýchlo sa pripravujú.
Pokiaľ však máte prezreté banány, nebojte sa ich použiť v recepte na čokoládovo-banánové muffiny.
Ingrediencie
- ¾ šálky mlieka
- ⅓ šálky rastlinného oleja
- 1 vajce
- 2 šálky hladkej múky
- ½ šálky bieleho cukru
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- ¾ šálky čokoládových kúskov
- 3 lyžice bieleho cukru
- 2 lyžice hnedého cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Vymastite 12-komorovú formu na muffiny alebo vyložte papierovými košíčkami.
- V malej miske zmiešajte mlieko, olej a vajce, kým sa dobre nezmiešajú. Vo veľkej miske zmiešajte múku, 1/2 šálky cukru, prášok do pečiva a soľ a v strede urobte jamku.
- Do jamky nalejte mliečnu zmes a miešajte, kým sa cesto nespojí a pridajte čokoládové lupienky.
- Do pripravených košíčkov na muffiny dávajte po lyžičke cesto a každý košíček naplňte do 2/3. V malej miske zmiešajte 3 lyžice bieleho a hnedého cukru; posypte vrch muffinov.
- Pečte vo vyhriatej rúre, kým sa vrchy po ľahkom stlačení nevrátia späť, približne 20 až 25 minút. Krátko nechajte vychladnúť vo forme, potom preložte na mriežku.
- Podávajte teplé alebo úplne vychladnuté. Podľa chuti ich ešte polejte polevou na muffiny.
Pre zdravšiu variantu vyskúšajte cuketové muffiny s čokoládou.