DezertyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na citrónovo-malinové tyčinky so smotanovým syrom

Prinášame vám jednoduchý recept na tvarohové tyčinky z chladeného polmesiačikového cesta.

Ingrediencie

  • 2 balenia smotanového syru
  • 3 lyžice nesoleného masla
  • 1 stredne veľký citrón
  • 3/4 šálky kryštálového cukru, rozdelený
  • 2 plechovky chladeného cesta na polmesiac
  • celozrnná múka na rozvaľkanie
  • asi 2 šálky čerstvých malín

Počet porcií: 24 kusov tyčiniek

Postup

  1. Nechajte 2 balenia smotanového syra odstáť pri izbovej teplote, kým nezmäknú (20 až 30 minút).
  2. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 180 °C. Alobalom alebo papierom na pečenie vystelte pekáč s rozmermi 22,5 x 32,5 cm tak, aby presahoval cez dve dlhé strany.
  3. Rozpustite 3 lyžice nesoleného masla v mikrovlnnej rúre alebo v malom hrnci na sporáku. Do pripravenej misy na pečenie nakvapkajte 1 polievkovú lyžicu rozpusteného masla. Dno a boky potrite štetcom. Zvyšné 2 lyžice rozpusteného masla si nechajte.
  4. Do veľkej misy najemno nastrúhajte kôru z 1 stredne veľkého citróna, potom do misy vylejte šťavu z citróna (asi 1 polievková lyžica kôry a 3 polievkové lyžice šťavy). Pridajte zmäknutý smotanový syr a 1/2 šálky kryštálového cukru. Drevenou lyžicou intenzívne šľahajte, kým sa nezmieša a nezhladí.
  5. Rozvaľkajte 1 polovicu cesta na polmesiac na ľahko pomúčenej pracovnej ploche. Pomocou jemne pomúčeného valčeka ho rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 22,5×32,5 cm, pričom jemne stlačte perforácie cesta, ak sa začnú od seba oddeľovať. Začnite na kratšom konci cesta a voľne ho zrolujte okolo valčeka.
  6. Preneste ho do pripravenej nádoby na pečenie a cesto rozvaľkajte späť na rovnú plochu, pričom ho jemne poklepte, aby bolo na dne nádoby priliehavé a rovné.
  7. Na cesto nalejte tvarohovú zmes. Rozotrite ju do rovnomernej vrstvy pomocou stierky alebo stolového noža. Na tvarohovú zmes rovnomerne nasypte asi 2 šálky malín. Rukami zľahka vtlačte maliny do tvarohovej zmesi.
  8. Zvyšnú plechovku cesta na polmesiac rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 22,5 x 32,5 cm. Začnite na jednom konci cesta a cesto voľne zrolujte okolo valčeka. Preneste ho do misy na pečenie a cesto rozvaľkajte späť na rovnú plochu na vrchu syrovej zmesi. Preložte ho pod prebytočné cesto a jemne ho poklepte, aby sa prikrylo.
  9. Cesto potrite 2 lyžicami rozpusteného masla. Posypte zvyšnou 1/4 šálky kryštálového cukru.
  10. Pečte, pričom v polovici pečenia misu otočte, kým vrch nie je zlatohnedý (celkovo 30 až 35 minút).
  11. Upečenú misu položte na mriežku a nechajte 20 minút vychladnúť. Nechajte v chladničke 1 hodinu. Uchopte prevísajúcu fóliu alebo papier na pečenie, aby ste dosku vybrali z misy na pečenie. Položte ho na dosku na krájanie a nakrájajte na 24 kusov.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang