DezertyRecepty

Citrónové tyčinky

Na prípravu týchto citrónových tyčiniek potrebujete len 7 ingrediencií. Citrónová tvarohová náplň je mimoriadne hustá a krémová. Citrónové tyčinky vždy pečte pri nižšej teplote, aby ste sa vyhli prepečeniu. Sú to jednoducho tie najlepšie citrónové tyčinky a sú ideálne na pikniky, predaj pečiva, detské oslavy a svadobné hostiny.

Len 7 ingrediencií

  • Maslo: Základom cesta je roztopené maslo.
  • Cukor: Cukor osladí cesto a citrónovú náplň. Nielen to, spolupracuje s vajíčkami pri tuhnutí citrónovej náplne. Ak ho je menej, náplň bude príliš vlhká.
  • Múka: Podobne ako cukor dodáva citrónovej náplni štruktúru. V súčasnosti pridávam do korpusu o niečo viac múky v porovnaní s mojou kuchárskou verziou.
  • Vanilkový extrakt: Do cesta použijem 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu. Nie veľa receptov na citrónové tyčinky vyžaduje vanilkový extrakt a sľubujem vám, že je to moje najlepšie tajomstvo.
  • Soľ: Bez soli by bola kôrka príliš sladká.
  • Vajcia: Vajíčka tvoria väčšinu štruktúry.
  • Citrónová šťava: Vrelo odporúčam použiť citrónovú šťavu z čerstvých citrónov. Môžete použiť aj iný citrus, napríklad šťavu z pomaranča, grapefruitu alebo limetky. Citrónová šťava je skvelá aj v citrónovom zákusku.

Ako pripraviť citrónové tyčinky v piatich krokoch?

  • Pripravte si cesto: Zmiešajte všetky prísady a pevne ho vtlačte do formy.
  • Predpečte: Predpečenie cesta zaručí, že vydrží pod citrónovou vrstvou.
  • Pripravte si náplň: Všetky ingrediencie na náplň spolu vyšľahajte. Žiadne varenie na sporáku!
  • Pečte: Náplň nalejte na teplý predpečený korpus a pečte približne 20 minút alebo kým stred nie je takmer pevný. 165 °C je najvhodnejšia teplota.
  • Nechajte vychladnúť: Ja zvyčajne chladím citrónové tyčinky asi 1 hodinu pri izbovej teplote, potom celý plech vložím na ďalšie 1-2 hodiny do chladničky, kým nie je relatívne vychladený.
  • Sú úžasné studené a s posypaným práškovým cukrom na vrchu.

Ingrediencie

  • 230 g nesoleného masla, rozpusteného
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 265 g hladkej múky

Citrónová náplň:

  • 400 g kryštálového cukru
  • 6 lyžíc (46 g) hladkej múky
  • 6 veľkých vajec
  • 240 ml citrónovej šťavy (asi 4 citróny)
  • voliteľné: cukor na posypanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 165 °C. Dno a boky formy na pečenie vyložíme papierom a po stranách necháme previs, aby sme mohli hotové tyčinky vyklopiť (uľahčí to krájanie).
  2. Urobte cesto: V stredne veľkej miske zmiešajte rozpustené maslo, cukor, vanilkový extrakt a soľ. Pridáme múku a premiešame, aby sa úplne spojila. Cesto bude husté. Pevne ho vtlačte do pripravenej formy a uistite sa, že vrstva je pekná a rovnomerná.
  3. Pečte 20 až 22 minút alebo kým okraje nie sú mierne hnedé. Vyberte z rúry. Pomocou vidličky urobte diery po celej hornej časti teplého cesta.
  4. Pripravte náplň: Do veľkej misy preosejte cukor a múku. Vmiešajte vajcia a potom citrónovú šťavu, kým sa úplne nespoja.
  5. Plnku nalejte na teplý korpus. Tyčinky pečte 22-26 minút alebo kým stred nie je relatívne pevný a už sa netrasie. Vyberte tyčinky z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
  6. Ja ich zvyčajne chladím asi 2 hodiny pri izbovej teplote, potom ich vložím na ďalšie 1-2 hodiny do chladničky, kým nie sú celkom vychladené.
  7. Odporúčam podávať vychladené.
  8. Po vychladnutí zdvihnite papier z formy pomocou previsu na bokoch. Pred podávaním posypte cukrom a nakrájajte na štvorce. Ak chcete mať úhľadné štvorce, medzi jednotlivými rezmi utrite nôž dočista. Zvyšky citrónových tyčiniek prikryte a skladujte v chladničke až 1 týždeň.
  9. Pokyny na zmrazenie: Citrónové tyčinky sa dajú zamraziť na 3 až 4 mesiace. Vychladnuté tyčinky (bez cukrovej polevy) nakrájajte na štvorce a potom ich položte na plech. Mrazte 1 hodinu.
  10. Každú tyčinku jednotlivo zabaľte do alobalu alebo plastovej fólie a vložte do veľkého vrecka alebo nádoby na mrazenie. Rozmrazte v chladničke a pred podávaním posypte cukrom.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang