Hlavné jedláRecepty

Recept na citrónové kura

Tento recept na kuracie mäso s citrónovou krustou je jednoduchý na prípravu a hotový za pol hodiny. Cesnakovo-citrónová maslová omáčka zvýrazní chuť kurčaťa.

Ingrediencie

Na kuracie mäso:

  • 2 veľké kuracie prsia
  • 1 lyžica olivového oleja, na orestovanie
  • 1 lyžica petržlenovej vňate na ozdobu (nepovinné)
  • 1/2 citróna, nakrájaného na plátky, na ozdobu (nepovinné)

Na vaječnú zmes:

  • 2 veľké vajcia
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Na parmezánovú zmes:

  • 1 šálka parmezánu, nastrúhaného
  • 3 lyžice hladkej múky

Na omáčku:

  • 8 lyžic nesoleného masla
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežte pozdĺžne na polovicu. Zľahka ich naklepte.
  2. V miske vyšľahajte ingrediencie na vaječnú zmes. V inej miske zmiešajte prísady na parmezánovú zmes. Kuracie mäso ponorte do vaječnej zmesi a potom ho obaľte v parmezánovej zmesi.
  3. Vo veľkej panvici rozohrejte toľko oleja, aby pokryl dno panvice. Po rozpálení pridajte kurča a smažte 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie je chrumkavé, zlatisté a upečené. Ak kurča zhnedne príliš rýchlo, znížte teplotu.
  4. Medzitým v samostatnej panvici rozpustite maslo a cesnak a varte, kým sa nerozvonia. Pridajte kurací vývar, citrónovú šťavu a korenie. Omáčku nechajte variť asi 2 minúty.
  5. Uvarené kurča prelejte omáčkou a otočte, aby sa obalilo. Podľa potreby ozdobte plátkami citróna a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang