Polievky

Cícerová polievka so zeleninou – recept

Potrebné prísady:

  • 1 šálka sušeného cíceru
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 2 menšie kuracie stehná
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • olivový olej
  • rasca
  • soľ
  • mletá sladká paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup prípravy:

Cícer namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Následne vodu zlejeme a v čerstvej (asi 2 litre) varíme spolu s kuracími stehnami domäkka asi 1,5 hodiny bez soli. 

V rajnici na troche olivového oleja orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme hrášok, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a cesnak. Ochutíme mletou paprikou, soľou a rascou. Podlejeme malým množstvom vývaru z cícera a dusíme, kým nie je zelenina mäkká.

Následne zeleninu pridáme k uvarenému vývaru s cícerom a premiešame. Kuracie mäso oberieme a pridáme do vývaru. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang