Cibuľové krúžky sú obľúbeným predjedlom – sladké a jemné vo vnútri, chrumkavé zvonku – presne ako to robia profesionáli.
Ingrediencie
- 1 veľká cibuľa
- 250 ml oleja na vyprážanie alebo podľa potreby
- 1 a ¼ šálky hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 šálka mlieka alebo podľa potreby
- 1 veľké vajce
- ¾ šálky strúhanky
- ⅛ lyžičky korenia alebo podľa chuti
Postup
- Nakrájajte cibuľu na 1/2cm hrubé kolieska. Vo fritéze rozohrejte olej na 185 °C.
- Pripravte si 3 hlboké taniere. V prvom zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V druhom vyšľahajte mlieko a vajce. Do tretieho taniera dajte strúhanku.
- Každý cibuľový krúžok ponorte do múčnej zmesi a niekoľkokrát ho otočte, kým sa úplne nepokryje múkou. Preneste ich do vaječnej zmesi a vidličkou ich obracajte, kým sa neobalia.
- Cibuľu obaľte v strúhanke. Opäť ju zdvihnite vidličkou, prebytočnú strúhanku vyklepte.
- V predhriatom oleji smažte 3 až 4 cibuľové krúžky naraz do zlatohneda, 2 až 3 minúty. Kým budete smažiť zvyšné krúžky, nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach.
- Pred podávaním ich posypte korením a soľou.