Recepty

Recept na cibuľu plnenú klobásou

Vďaka trojvrstvovému plášťu je cibuľa pevná, zároveň sa rozplýva v ústach. Je naplnená pikantnou plnkou z klobásy, húb a špenátu.

Ingrediencie

  • 6 veľkých bielych cibúľ
  • 2 lyžice plus 1 lyžička olivového oleja, rozdelené
  • 225 g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 balenie mrazeného nasekaného špenátu, rozmrazeného cez noc v chladničke alebo v mikrovlnnej rúre
  • 500 g nevarenej talianskej bravčovej klobásy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  1. Do stredu rúry umiestnite mriežku a rúru rozohrejte na 205 °C. Pekáč potrite 1 lyžičkou olivového oleja.
  2. Zo 6 veľkých bielych cibúľ odstrihnite vrchnú časť s hrúbkou 1 a 1/2 cm. Cibuľu prekrojte na polovicu od pólu k pólu. Z každej polovice ošúpte a odstráňte vonkajšie papierové vrstvy.
  3. Opatrne odstráňte vnútorné vrstvy z každej polovice cibule, pričom tri vonkajšie vrstvy nechajte na mieste na obal. Vnútorné vrstvy si ponechajte. Vydlabané cibule vložte do pekáča plochou stranou nahor a pevne ich zakryte alobalom.
  4. Cibuľové šupky pečte 30 až 40 minút, kým mierne nezmäknú. Medzitým si pripravte náplň.
  5. Dve vnútorné vrstvy cibule nahrubo nakrájajte a zvyšnú cibuľu si nechajte na iné použitie. Nakrájanú cibuľu, 225 g šampiňónov a 2 strúčiky cesnaku vložte do kuchynského robota vybaveného nadstavcom s čepeľou. Pulzujte v 2-sekundových intervaloch, kým nie sú nasekané nadrobno (približne 20 pulzov).
  6. V prípade potreby rozmrazte 1 balenie nasekaného špenátu podľa pokynov na obale. Rukami vyžmýkajte zo špenátu všetku prebytočnú vlhkosť. V prípade potreby odstráňte črevá z 1 kg talianskej klobásy.
  7. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte klobásu a miešajte ju drevenou lyžicou, kým nezhnedne a nie je uvarená, približne 8 minút.
  8. Znížte teplotu na strednú a pridajte zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja, nakrájanú zeleninu, 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Varte za občasného miešania, kým huby nezmäknú a nepustia šťavu, približne 8 minút. Pridajte špenát, premiešajte a varte ešte 2 minúty.
  9. Keď sú cibuľové škrupiny hotové, rovnomerne medzi ne rozdeľte klobásovú zmes. Pečte odkryté, kým vrchná časť nie je zlatohnedá, približne 20 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang